Kriebelende Voorbeeldfunctie

 

 

“Onno Hoes is vereerd dat hij gevraagd is waarnemend burgemeester te worden van de gemeente Haarlemmermeer. Vol van vreugde en vergezeld door een bos bloemen rijdt hij terug naar Maastricht”.

Zomaar een stukje nieuws van vandaag.

Onno Hoes, weet u wel, die man die zijn partner Albert Verlinde belazerde met een ik geloof 20 jarige man toen hij nog burgemeester van Maastricht was. Pow Ned had het gedaan, nou ja gefilmd dan.

De raad vond het allemaal niks en Onno moest weg! Vond ik ook. Geen gevoel voor normen en waarden en dat mag je ban een burgemeester verwachten.

Onno geeft op dit moment leiding aan een landelijk schakelteam dat opvangen ondersteuning van verwarde mensen in kaart brengt. Mij hebben ze nooit gebeld en ik ben toch aardig verward inmiddels.

Of dat een betaalde baan is weet ik niet maar ik denk het bijna wel. Onno lijkt mij niet de man die iets voor niets doet.

Maar dat terzijde.

Ik neem u even mee naar het bedrijfsleven. Naar een directiefunctie vergelijkbaar met het burgemeesterschap van bijvoorbeeld Maastricht. Dat is een belangrijke en verantwoordelijke functie. In die functie bij dat bedrijf, bent u naast het leiden van het bedrijf en het behalen van te voren afgesproken resultaten ook het gezicht van de organisatie. Net zoals u dat in Maastricht geweest zou zijn. In die voorbeeldfunctie schiet u te kort omdat u een verhouding bent begonnen met een medewerker, het hele bedrijf er achter is gekomen en u als gevolg daarvan wordt ontslagen.

Niks bijzonders gebeurt wel vaker, echter in uw CV en dat heeft u nodig als u weer naar een functie solliciteert en dan staat die onderbreking of liever nog dat incident vermeld, tenminste als het CV eerlijk is, lees naar waarheid is opgesteld.

Bij de headhunter en dat ben ik al heel wat jaren komt dat CV op tafel en wordt uitvoerig op uw prestaties uit het verleden ingegaan. Als het ook nog een baan in de bankwereld is waar u naar solliciteert moet er soms ook een bewijs van goed gedrag worden afgegeven en u wordt zeker gegoogeld door de afdeling Search. Tja en daar is dan die affaire, die in uw bijzondere geval ook nog de krant gehaald heeft. Einde verhaal, dank voor uw komst en die baan kunt u wel vergeten. Immers u had in uw functie van directeur beter moeten weten en u wist dat u een, ja daar komt ie “ook een voorbeeldfunctie “ had.

En dan neuk je niet met collega, zodanig dat iedereen in de organisatie het te weten komt.

Gebrek aan?, ja noem maar op, gevoel voor normen en waarden, ik schreef het al.

Zo gaat dat in de echte wereld, schuld van de social media kun je roepen of je kunt de fout bij je zelf zoeken. Het laatste lijkt mij verstandiger.

Zo niet bij onze overheid, want daar gelden andere regels.

Kijk naar onze Gerrit Zalm: werken voor schurk Dirk Scheringa, die zo lazen wij ook vandaag failliet failliet was, nee dat zijn geen herhaalde woorden, dat is de mate waarin hij failliet was, dubbel failliet dus. ( quote FD)

Gerrit, zou de baas van DNB moeten worden, maar daar stak iemand een stokje voor en dus kreeg hij als doekje voor het bloeden de ABNAMRO van Wouter. U weet wel die van het VU MC en onze minister van Financiën, althans van toen. Dat had allemaal natuurlijk niet mogen gebeuren, maar het gebeurde wel en met Onno gebeurt het weer.

Onno had als burgemeester van Maastricht een voorbeeldfunctie en natuurlijk is privé privé, maar als je getrouwd bent met Albert Verlinde

, die man die ons dagelijks via RTL boulevard de roddels van en over iedereen vertelde, vaak met een vileine glimlach, dan vraag je om narigheid.

Dat deed Onno fout, helemaal fout en heel Nederland viel over hem heen

Voorbeeld functie en ja hoor Onno begreep het en vertrok! Voor even maar, zo blijkt nu want Onno is terug op een plek waar je niet dood gevonden wilt worden, maar hij is wel weer terug en dat lieve mensen maakt die kliek zo rot.

Want waar je in het bedrijfsleven de straat op wordt geschopt en maar moet zien hoe je je het verder uitzingt, daar hoef je als overheidsdienaar en betaald door ons allemaal, niet bang voor te zijn. Gewoon even in de schaduw en dan hops onbeschaamd terug in de volle zon!!

Het maakt geen reet uit of je je doelstellingen haalt, want die heb je niet en het maakt kennelijk ook geen reet uit dat je je van die “voorbeeldfunctie” die je hebt als burgemeester van Maastricht en per eind November ook de Haarlemmermeer, geen reet hoeft aan te trekken want je (politieke) vrienden laten je niet in de steek. Zeker niet als het zo kriebelt als bij Onno!! Hij genoot zo van die kolkende besluitvormingsmachine als burgemeester!!!!

Johan van de VVD benoemt Onno, toevallig ook van de VVD tot waarnemend burgemeester.

Remkes is een rechtschapen man en strak in de leer, ik denk dus dat hij zelf niet zomaar op kandidaat Onno gekomen is, maar misschien, heel misschien is die naam hem wel ingefluisterd door………. Zeg het maar? Mark?

 

Oh ja Onno als je weer vreemd wilt gaan, doe dat dan niet in de Haarlemmermeer en ook niet in een van de hotels op Schiphol, al hoewel van der Valk langs de A4, daar zou het nog wel kunnen. Foutje, dat kan ook niet want van de jonge Valken wordt nu een TV programma gemaakt. Nee, vroeger kon het daar wel, maar nu niet meer!

 

Kriebelende Voorbeeldfunctie, laat me niet lachen.

Kriebel in je broek zal je bedoelen.

 

We spreken