Koefnoen aan de Amstel

 

Vannacht bedacht ik me dat ik eens iets leuks zou gaan opschrijven, iets waar je blij van wordt. Maar ik was nog niet wakker, vroeg vandaag of de ellende vloog mij weer om de “ogen” De kranten zowel online als op papier puilden uit van de ellende. Amsterdam speelde de hoofdrol en “starring” Eberhart. Respect voor deze vechtersbaas, maar misschien moet hij toch eens worden aangesproken op zijn merkwaardige keuzes als het gaat om ambtenaren. Eerst onze Elatik, die al overal waar zij gediend had was weggestuurd nadat ze op onverantwoorde wijze met geld had gegooid en nu weer deze Saadia, top adviseur van u raad het al Eberhart, en dan nog wel op het gebied van een van de meeste enge dreigingen die ons boven het hoofd hangt. Terreur in huis, ik bedoel natuurlijk in Nederland.

Weggestuurd, op staande voet en het OM doet onderzoek. Lekker. Dat wil je toch gewoon niet in onze hoofdstad. Hoe komt dat in hemelsnaam, waarom is de republiek Amsterdam, nog lid van ons koninkrijk. Waarom doet Den Haag daar niets aan. Nee dat kan ook niet die zijn net vakantie. De raad schreeuwt moord en brand, maar daar blijft het bij. Eberhart bedoelt het goed en die is erg ziek, dus niet te veel zeuren. Saadia, waar zou die vandaan komen en waarom krijgen deze medelanders dollar tekens in hun ogen als zij baas van iets zijn en wordt er of gesjoemeld of worden er vriendjes ingehuurd. Het hebben van een grote bek is meestal voldoende om nieuwsgierige belangstellenden op afstand te houden.

 

En een grote bek, ik weet het uit eigen ervaring, dat hebben ze daar bijna allemaal in de Stopera. Saadia zal daarop geen uitzondering zijn, trouwens als je wel durft door te vragen ben je al gauw een racist of een fascist, je mag kiezen. Of, kan ook nog een moslimhater zijn. Want het spijt me dat ik het moet zeggen er zitten toch altijd wel een paar moslims tussen. “Surfen op subsidies” een mooie uitdrukking die ik laatst las. Dat is wat het is. Rondpompen van geld, te hoge belastingen en dan weer aanvullen met subsidies, dat is ons systeem. Altijd voor de minima, niet voor u en mij, zij weten de weg, wij niet. We moeten er niet aan denken, nooit, zij de hele dag.

Ik kan niet met vakantie, zij wel, sommigen gaan “naar huis” met vakantie, soms meerdere keren per jaar. Ik ben al thuis en hoef nergens naar toe.

Ik hou van Amsterdam, ik heb Amsterdam 5 jaar van mijn leven gegeven en heel veel van mijn geld. Amsterdam heeft mij uitgekotst en is verder gegaan alsof er niets gebeurd was, op dat ene telefoontje van Eberhart na. Natuurlijk ben ik een beetje boos en natuurlijk weet ik als geen ander dat Wethouders opportunisten zijn, die alles voor het eigen gewin aanwenden. Omgeven door politieke adviseurs en woordvoerders, spelen zij hun spel, dat als je het een beetje handig doet, tot een gouden berg kan leiden. Heb je pech en dat kan ook dan is er altijd nog de riante wachttijd regeling. Er zijn er zelfs twee, weer met van die lastige namen, die wel benoemd zijn, maar noot meer komen. Ik geloof een van D66 uit de Tweede Kamer, die geeft lezingen voor duizenden euro’s, weet u wel die van de campagne van Hillary en die ander komt geloof ik uit de raad van Hilversum. Die zit daar nog steeds in maar komt nooit en “ maakt gebruik van de mogelijkheden die de wet hem geeft”, of te wel lekker niks doen en toch verdienen.

Dat kan, echt dat kan. Mag in ons land. Ballen uit de broek, ja zij lachen zich de ”ballen uit de broek”

Ja daar komt ie, we hebben er nog een, u kent haar Kajsa. De man of vrouw, ik denk als ik de foto van Irene zie, dat Kajsa het meisje van de twee is, oeps sorry, seksisme, sorry.

niet de bedoeling, van de producente van Koefnoen, Irene van den Brekel van “Human Factor Television Productions”is.

Tuurlijk hoe kon ik haar nou vergeten. Kajsa, een slimme tante bij the way, heeft op de ENA in Parijs gestudeerd en is secretaresse van Rutte en Balkenende geweest, op het ministerie heet dat Secretaris Generaal, heeft besloten de uitspraak van de rechtbank over de ontruiming van het DSM terrein naast zich neer te leggen. Zij gaat op zoek naar een alternatief voor de op dat terrein verblijvende krakers. Onbegrijpelijk en laakbaar roept de Telegraaf en dat is gewoon terecht. Maar ja de Telegraaf is nu van de Belgen en daar hebben we nog nooit naar geluisterd, naar de Belgen bedoel ik. Kajsa de man of vrouw van Irene, dat mag je zelf uitmaken, denkt aan een “transitiemodel”.

Wat dat is weet ze waarschijnlijk zelf nog niet, daarom denkt ze er over na. Maar ze is al twee jaar verantwoordelijk voor dit DSM dossier en er is geen reet gebeurd Zij vindt, dat de mensen die daar al jaren illegaal wonen en dus ook kinderen hebben gekregen , met respect moeten worden behandeld. Dat roept Saadia waarschijnlijk ook, dat roepen ze allemaal respect, Respect.

Er ligt een helder vonnis van de rechter, maar nee de gemeente gaat haar kraakbeleid toetsen en tegen de tijd dat er een nieuw vonnis is, zit Kajsa als Minister in Den Haag en weten wij hoe het daarna gaat.

Zij is niet meer verantwoordelijk, zij weet van niets, wij moeten bij haar opvolger zijn, maar die weet ook van niks, want die moet zich nog inwerken. Dus…….

De man of de vrouw van is dan weg kwijt een weet van niets meer. Zo deed Asscher het, zo doet zij het ook. Is een trucje onder politici.

Nog even en citaat over de aanpak van het toeristenprobleem door Kajsa in Amsterdam, uit het Parool:

En Ollongren? Die heeft lang de economische voordelen van toerisme benadrukt. Pas laat kwam zij in actie, maar met een voorzichtige enerzijds-anderzijds benadering, uit angst om de economische voordelen te verspelen. ‘Stad in balans’ heet haar aanpak.
Daar nam Van der Laan deze week duidelijk afstand van. “Toerisme leek een balansprobleem te zijn, maar is inmiddels fundamenteel.”

Of te wel Kajsa, gelooft het wel! Den Haag lonkt! Geheid!

Ik heb gelijk en krijg gelijk. Het is wat drammerig maar ik krijg er maagpijn van.

Dit is ook mijn Amsterdam ! en dat van u en van Koefnoen!

 

Wij spreken