Foniciteren

 

Ik zie het al voor me, in de vergaderkamer van Zalm, als Zalm zelf naar buiten is om te roken en dat elke 10 minuten, gaat de telefoon van een de bende van 4, de voorzitters, ook elke 10 minuten. Foniciteren heet dat, telefonisch solliciteren

Kandidaten melden zich voor de Ministerposten. Hoeveel, geen idee, maar wel veel. Natuurlijk er zijn zo vreselijk veel van die loslopende deskundigen. Dat niemand daar zicht op heeft, begrijp ik. Maar waar ik mij zorgen over maak is over wie er straks wel op het bordes staan. In Godsnaam niet weer een paar wethouders uit Amsterdam, niet Kajsa, alsjeblieft niet Kajsa. Ze heeft geen idee, heeft ze in Amsterdam niet en in Den Haag ons Den Haag al helemaal niet. Een hobby politica, die haar eigen idealen omzet in wat in Den Haag beleid heet.

Ons beleid ons Den haag en onze stemmen en daar zat Kajsa niet bij, weet ik 1000 % zeker. Na 8 crisisjaren willen wij geen geëxperimenteer meer, willen wij degelijk beleid op veel dossiers. De belastingdienst is nummer 1, de hypotheekrenteaftrek is 2 en verlaging van de lasten en daarmee een serieuze aanpak van de begroting is 3.

Wij betalen te veel, veel te veel. Onze benzineprijzen zijn te hoog, de BPM, de inkomsten belasting en dan nog alle gemeentelijke lasten. Wij zijn de tweede van heel Europa als het om de hoogte van de belastingen gaat. Na IJsland en wij hadden geen Icesafe!!!

Nederland is te duur geworden, voor jongeren en ouderen. Zal Mark een zorg zijn, die leeft in Brussel in de buurt van Angela, maar die anderen oh mijn hemel. Arie Slob, ik moet er niet aan denken, wat gaat die man doen? Familiezaken.

Laat ie de kerk aanpakken, de Roomse en zijn eigen. Die Roomsen zijn viezeriken, ik ben Rooms en toch vind ik het viezeriken. In Duitsland weer een paar 100 koorknapen. Vreselijk. Arie gaat dat doen, dat kan ie goed en dan zijn er in Nederland nog wel een paar plekjes waar Arie ook naar toe kan. Niks met het buitenland want Slob klinkt niet. Je suis Arie Slob. Vous êtes qui? Kan dus niet!

Nee dan Wopke, klinkt ook niet lekker buiten Nederland, maar Wopke heeft een gedegen opleiding en werkt bij McKinsey, dat is prima, die moeten we hebben. Op financiën graag, Wopke Hoekstra. Dan hebben we nog de secretaresse van Mark, die kennen we allemaal, Jeanine Hennis weet ik veel, die met die prachtige lippen. Gaat weer Defensie doen, let maar op en ja dan Pechtold zelf, gaat ie in de kamer of naar Amsterdam.

Amsterdam over 10 jaar graag, laat Eberhart nou nog even zitten. Lieve heer, dat vraag ik u. Als goed katholiek steek ik voor de man een kaarsje op. Hij heeft het moeilijk, vreselijk die ziekte. Ik denk elke dag even aan hem. Dat komt niet helemaal door die ziekte, maar vooral om dat ik veel aan Amsterdam denk, aan de rotzooi die er daar gemaakt wordt. Aan de politieke “spielerei”, het hobbyisme. Ook en juist van Kajsa en Erik van der Burg, hun fietsbrug en de erfpacht. Dom beleid en diefstal. Zo moet het niet gaan in onze hoofdstad. Gewoon niet. Eberhart grijp in, anders doet Sharon het wel.

Frits Huffnagel , die moet maar eens naast Mark op het bordes gaan staan en Halbe, die wil Buitenlandse zaken. Ja en dan hebben we Carola, die met Gert Jan naar U2 in Berlijn ging tijdens de onderhandelingen. Wel een mooi U2 , They2 zal je bedoelen. Carola is ongehuwd. Ik ken mevrouw Segers niet maar…. dat zou ik als vrouw, dat ben ik natuurlijk niet, nooit goed vinden. U2 goeiedag zeg.

Carola heeft haar hele werkzame leven in Den Haag rondgehuppeld, geen goed plan dus. Die moet eerst maar een paar jaar in het land gaan werken, dan weet ze wat er speelt.

 

En Hans Wiegel dan, die kan en wil ook nog wel een paar jaartjes, gewoon vragen. Ervaren gooser, met gevoel voor humor. Die maakt niks kapot en past op de centen, trouwens Zalm kan ook nog wel een paar jaar mee, dus….. keus genoeg.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar u begrijpt mij wel.

 

Ik maak mij zorgen, voor u en voor mij,

 

Wij spreken