Karel

Karel is twee meter en Karel is advocaat, Karel is niet zo maar een advocaat, Karel is de beste advocaat van Nederland. Karel is niet gespecialiseerd in moeilijke dingen. Karel is gewoon gespecialiseerd in alles. Karel is gespecialiseerd in mensen. Karel heeft de stem van filmster John Wayne, een ouwe stem gevormd door drank en rook. Niet dat Karel veel gedronken of gerookt heeft, daar weet ik niets van, maar zijn stem klinkt zo. Geweldig. Karel schrijft geen lange brieven, Karel is erg “to the point”. Karel verteld geen lange verhalen , daar is Karel ook niet van. Karel is gewoon Karel en voor zijn tegenpartij is Karel een lastige, want Karel laat niet los. Als Karel eenmaal beet heeft, dan is het vaak gebeurd met de tegenpartij. Karel heeft menig zaak voor mij gewonnen, geen grote zaken , maar zaken die er wel toe deden. Karel zijn kantoor, niks bijzonders, in de Tempelierstraat in Haarlem. Er werken niet veel mensen en een van zijn assistentes heeft de stem van Karel overgenomen. Ook zij klinkt als John Wayne, heerlijk om naar te luisteren als zij belt. Mijn akkefietje met mijn weigerachtige client, heeft hij binnen de tijd afgerond en van de huisadvocaat heeft hij een frommel papier gemaakt. Karel heeft geschikt en ik ben daar blij mee. Karel is een mensen mens, zijn koffie is goed, zijn begrip nog beter. De hele zuidas staat vol kantoren met briljante legislators, met briljante pleiters en werkelijk, ik heb er velen aan mijn tafel gehad, maar uiteindelijk ben ik terug gegaan naar Karel. Normale mensen en beter nog, normale prijzen! Redelijke prijzen en korte gesprekken en belangrijker nog een overwinning voor mij. Dat is wat je wil. In de laatste zaak heb ik Karel moeten beloven, geen slechte dingen meer over mijn tegenpartij op social media te zetten. Ik mocht niet meer zeggen dat ze de boel belazerd hebben, doordat ze hun schriftelijke afspraken niet nakwamen en ik mocht niet meer zeggen, dat wat ze hun leveranciers aan doen, ze dat ook met hun klanten zouden doen. Ik mocht niet meer praten over de heren in het zuiden.

Ik mocht het niet meer over Joop hebben en al helemaal niet meer over de verkoper in Rotterdam en arme man uit Zaltbommel. Nee dat mocht ik niet meer opschrijven en dat zal ik ook zeker niet meer doen. Dat heb ik hem beloofd en belofte maakt schuld!

Laat staan dat ik de naam van het bedrijf nog een keer zou gebruiken, dat zou vreselijk dom zijn. Dus Karel, hierbij beloof ik plechtig, dat ik jouw instructies zal opvolgen en het bedrijf niet meer zal noemen!

Ja Karel, kan ook streng zijn en ik heb geleerd zijn instructies op te volgen. Karel, gezien zijn lengte Kareltje voor vrienden, bedankt, ook deze keer, dank omdat je er even voor mij was, toen het moeilijk werd.

Mannen houden van vrouwen, meestal, maar Karel ik hou van jou,

wij spreken