Paul Depla

“kanker”zet er maar een woord voor of een woord achter en je heb de vocabulaire van de gemiddelde Nederlandse proleet, een hufter die zich denkt alles te kunnen permitteren.

Fort Oranje, in Zundert en Zundert valt weer in de regio west Brabant en west Brabant valt onder Breda en Breda valt onder Paul, we hebben het allemaal gezien. Een televisie ploeg (Powned) was op zoek naar de baas en kreeg alle woorden waar kanker bijpassen over zich heen, plus een stoel en een paar klappen.

Twee gele strepen, onze dienders probeerden tevergeefs in te grijpen, maar daar heeft dit soort volkje schijt aan.

De eigenaar, ik ben zijn naam vergeten, spuugde de TV reporter nog een keer in zijn gezicht en dat was het wel. Een mooi staaltje nieuws. Waarom eigenlijk, waarom moet dit wangedrag op het nieuws. Nieuws uit Zundert. Ook de burgemeester van Breda Depla, was laatst hierover in Nieuwsuur. Depla die naam zegt mij wel iets, ja ik weet het weer, zijn broer is raadslid in Eindhoven en hij zat in de Tweede Kamer, was geloof ik een succes.

Depla, even een citaatje:

“de fietsenkelder affaire”; in november 2007 haalde Depla de landelijke media doordat hij in de fietsenkelder van het stadhuis van Nijmegen betrokken zou zijn bij onzedelijke handelingen met een vrouwelijk VVD-raadslid, die op een bewakingscamera zouden zijn vastgelegd. Tijdens een raadsvergadering op 28 november werden over de affaire door vijf fracties vragen gesteld. Depla en burgemeester De Graaf stelden dat het om een privézaak ging en wensten er niet op in te gaan. Het raadslid, dat betrokkenheid ontkende, trok zich kort na het in de publiciteit komen van de kwestie, terug uit de raad. ( Wikipedia)

Geen VVD’er deze keer maar gewoon een PvdA’er. Daarnaast was er nog iets met de OZB in Nijmegen.

Weer een citaatje over Depla, ja je moet oppassen vandaag de dag: “conflict over gemeentelijke belastingen” (Wikipedia)

: in november 2009 liep een conflict over onroerendezaakbelasting (OZB) in Nijmegen hoog op. Depla wilde het OZB-tarief met vijf procent verhogen, maar zijn eigen partij in de gemeenteraad vond dat veel te hoog. Een motie over een verlaging van het tarief kreeg de steun van de oppositie. Het conflict liep zo hoog op dat de positie van het college onhoudbaar werd. Op woensdag 25 november deelde burgemeester De Graaf aan de gemeenteraad mee dat alle wethouders het voornemen hadden hun ontslag aan te bieden. Korte tijd later werd meegedeeld dat zij bereid waren daarvan af te zien. Het zittend college ging demissionair verder tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010”.

Voor hij in 2010 burgemeester van Heerlen werd, eindigde hij nog als tweede kandidaat voor het burgemeesterschap van Groningen. In Heerlen pleitte hij voor gereguleerde wietteelt.

Op 14 januari 2015 werd Depla door de gemeenteraad van Breda voorgedragen voor de positie van burgemeester van die stad. Sinds 16 maart 2015 bekleedt hij deze functie.

Niet te geloven hé, eerst de fietsenkelder affaire, eenmaal een demissionair college en dan gewoon burgemeester van Breda worden.

Dat kan dus in Nederland, het scheldwoord kanker gebruiken, is niet zo erg als ik denk.

Even terug naar Fort Oranje. Wij Nederlanders gooien nou eenmaal graag met ziektes, maar het tempo waarmee deze scheldende man voor en- na voegsel van het woord kanker bedacht was onvoorstelbaar. Het woord kanker burgemeester heb ik niet gehoord.

Goed terug naar Depla, wat moet je in Nederland niet allemaal op je kerfstok hebben, om gewoon naar huis gestuurd te worden. blijkbaar niet als je de kleinzoon bent van frans Teulings ( RKSP) oud minister van binnenlandse zaken, Zijn neef was de baas van de Rekenkamer en zijn broer enfin dat weet u al. Nepotisme.

Het lijkt de omroep wel, Jeroen en Jan Stekelenburg en Johnnie en John en ga zo maar door.

Dan hebben we nog de burgemeester van Zundert want daar ligt Fort Oranje dat is, Lena,

Lena Cornelia (Leny) Poppe-de Looff (Vlissingen18 maart 1950) is een Nederlands politicus van het CDA.

Vanaf 1969 tot 1990 zat Leny in het onderwijs; als kleuterleidsster en als

lerares in het basisonderwijs maar ook acht jaar, als leidinggevende. De

laatste vier jaar daarvan was ze daarnaast gemeenteraadslid in haar

geboorteplaats Vlissingen. In 1990 werd ze daar de eerste vrouwelijke wethouder en tot 2006 zou ze die functie blijven vervullen met in haar portefeuille onder andere ruimtelijke ordening, welzijn, economie en stadsvernieuwing. Na een halfjaar sabbatical (wachtgeld?) solliciteerde ze naar het burgemeesterschap van de Noord-Brabantse gemeente Zundert waar Poppe-de Looff in maart 2007 benoemd werd. (Wikipedia)

Weinig opleiding en weinig op haar intellectuele kerfstok. Zij is wel de baas van de politie of nou ja een beetje.

Kortom, er kan veel in Nederland, de zoon van de kanker roeper zal dat ook wel gaan doen en de zonen van de Depla’s gaan de politiek in……. Wedden dat?

 

We spreken