Jumping Amsterdam &City Cargo (de vrachttram)

deel 2  De Vrachttram/City Cargo

Er moeten, ik kan niet anders concluderen , toch een hoop zwakbegaafden op hoge overheidsposities worden neergezet. Het stadsbestuur van 2005 in Amsterdam bestond naast burgemeester Job uit o.a, : Asscher, May, Herrema en Huffnagel, Marijke Vos en en Carolien Gehrels. Huffnagel stond op het punt van vertrekken en Maij zou hem opvolgen. Ik zal er wel een paar vergeten.

City Cargo eenmaal goedgekeurd als plan en na heel veel werk ook in het bezit van de benodigde documenten, viel onder de volgende wethouders: Asscher ( voor een bijdrage van de stad), Maij, verantwoordelijk voor de impact op het verkeer, Vos (verantwoordelijk voor niets en ook nooit meer iets van gehoord) en Gehrels (alleen verantwoordelijk voor zichzelf en daarom nu lobbyist voor Arcadis) en oh Ja Herrema. Herrema was verantwoordelijk voor de tunnel en kennelijk ook voor de vrachttram. Achter de stopera in een klein cafeetje tijdens een kopje koffie zei hij mij, (hij zou het nooit in het openbaar zeggen) dat hij het project van de vrachttram niet vertrouwde. Geestig voor een man die even later buiten geflikkerd werd omdat zijn tunnel, (de noord-zuid lijn) 1 miljard te duur was geworden.

Politici zijn, alleen al door het feit dat ze vaak snel van positie wisselen,  moeilijk verantwoordelijk te houden voor hun daden, zijn daarom in principe onbetrouwbaar en lichtzinnig. Het kan ze gewoon geen reet schelen. Hun wils is wet en hun woordvoerder doet de rest. Hen kan eigenlijk niets gebeuren.

Zie van Doornick nu met afvalverwerking, een chaos. Gewoon een puinhoop. Eindelijk verkocht aan ….. Rotterdam

Erik Gerritsen de gemeentesecretaris van toen was mijn favoriet. eerlijk, recht door zee en een aanpakker. Hij was onze grote steun. Zijn vertrek betekende ook het einde van een project dat circa 4 jaar geduurd heeft en ca 20 miljoen gekost heeft, Amsterdam wereldwijd op de kaart gezet heeft en en anders kan ik echt niet concluderen, door een hoop zwakbegaafden op hoge bestuursposities, opgeblazen is.

Eigenlijk zoals we dat nu zien bij Hugo en Vera. Hugo laat elke dag zien dat hij maar wat staat te lullen voor de camera of mooi staat te staan in Linda. Van Vera weet ik het zeker, want zij heeft een paar jaar voor mij gewerkt. Ja echt waar.Waardeloos. Die 2e kamer voor D66 begreep ik nog wel toen ik haar taken zag, maar voorzitter. Dat is vragen om en wachten op narigheid.

Ben ik zuur, jazeker. Al die politici die ik ontmoet heb en waar mee ik zaken heb gedaan, zijn altijd maar met één ding bezig geweest en dat is met IK.

Deze Ik is moe en uitgedacht, Deze Ik heeft werkelijk zijn best gedaan en doet dat nog steeds elke dag, maar nooit meer voor iets wat op een bestuurder lijkt.

Deze Ik werkt nog steeds op interimprojecten, elke dag, met succes, want deze Ik weet wat verliezen is en alleen als je dat weet kun je ook winnen,

kijk maar naar MAX

wij spreken