Jaakke

 

Een selecte commissie onder leiding van John Jaakke stelt kandidaten voor de RvC van de  KNVB en een directeur betaald voetbal!

En wie is er de voorzitter van de selectiecommissie : “John Jaakke of all people”

Dat staat er vandaag in de krant van “Wakker Nederland”

Hoe is het mogelijk. John Jaakke komt met een groepje “oud gedienden waarvan, sommigen zeker hun sporen wel verdiend hebben. Smit de voorzitter van Heracles, hij is net afgetreden en Gudde, de ambtenaar die Feyenoord de laatste jaren op de kaart heeft gezet.

Oké . Als Smit het voetbal zo kort na zijn afscheid bij Heracles niet kan missen, dan is hij een uitstekende kandidaat. Veel meer kandidaten waren er ook niet en voor Gudde geldt hetzelfde. Maar Jaakke als voorzitter van de selectiecommissie dat kan echt niet. Alles wat Jaakke in zijn zakelijk, en zijn privé zijn leven heeft aangeraakt heeft hij verprutst. Zijn voorzitterschap bij het advocaten kantoor van van Doorne: weg met ruzie. Zijn baan bij Boer en Croon en beoogd voorzitterschap aldaar: weg met ruzie en zijn voorzitterschap van Ajax: Weg met ruzie! Privé heeft John het ook niet helemaal voor elkaar, naast zijn kinderen uit zijn huwelijk, zijn er geloof ik ook nog twee kindertjes die hij verwekt heeft bij een advocate van een , denk ik, (zeer ) bevriend kantoor. Alles kan tegenwoordig en niemand die het ook maar iets interesseert.

Kortom als er iemand niet geschikt is om op basis van zijn CV een selectiecommissie van de KNVB voor te zitten dan is dat John.

Trouwens als ik eerlijk ben dan vind ik Jan Smit, de deurwaarder, ook een beetje aan de oude kant, maar goed voorzitter van de Raad van Commissarissen is geen voltijdsbaan dus het zou moeten kunnen.

Maar dat John dat mocht doen, daar ik begrijp er helemaal niets van en dat terwijl het selecteren van dit soort mensen nou juist mijn beroep is en was. Ik weet dus uit ervaring, wat een goede headhunter ‘maakt” Nou over die eigenschappen beschikt John bepaald niet! Wie heeft Jaakke voorgedragen?  Is er nou werkelijk helemaal niemand geweest die zijn vingertje heeft opgestoken toen de naam van John genoemd werd.

Helemaal niemand?, dat kan bijna niet. Als Jaakke nou de bescheidenheid zelve geweest was dan zou ik mij daar nog iets bij hebben kunnen voorstellen, maar niets daarvan. John is de geiligheid zelve als het om aandacht gaat. Zijn baan bij Boer en Croon, ook al was dat een bescheiden partnerschap moest altijd lijden onder zijn voorzitterschap van Ajax. Zijn collega’s hadden na een tijdje schoon genoeg van! Bovendien liet een partnerschap bij B&C zich niet combineren met het publiekelijk geruzie bij Ajax!

Ik heb John van dichtbij te vaak meegemaakt. John wilde van alles de baas worden, maar gelukkig waren en er toch een paar mensen die op tijd in de gaten kregen, dat het bij John alleen maar om John ging.

Een geluk voor de KNVB was dat Toon Gebrands ook in de selectie commissie zat en waarschijnlijk heeft die de zaak gered, want zonder Toon was het zeker niet goed gekomen en weet ik zeker dat John net zoals Niek van Kesteren, halverwege het proces zou zijn teruggetreden ( uit die selectiecommissie)  om zich zodoende te kunnen kandideren als lid van de RvC of de nieuwe voorzitter. Van de KNVB natuurlijk!

Werkelijk onbegrijpelijk en ook onverstandig van die functionarissen die de commissie hebben samengesteld.

Dommigheid en de daarmee altijd gepaard gaande stijfkoppigheid zie je niet alleen bij de KNVB, maar ook bij NOC-NSF, waar onze vriend en topsporter Maurits Hendriks weer een keer loservluchten mag organiseren, met dank aan zijn goede vriend Bolhuis, de voorzitter van het NOC-NSF.

Zo gaat dat ook bij Ajax waar die arme meneer keizer de nieuwe leider is. Zijn baas van der Sar ziet de nullen, die Sanchez moet opbrengen al voor zijn ogen heen en weer schieten. Is Ajax nou nog een voetbalclub waar de eerste plaats telt of heeft bij Ajax een groepje bankiers onder leiding van Leo, die de KLM aan Air France verkocht heeft, u weet dat vast nog wel, het voor het zeggen.

Arie van Os heeft gelijk, niet verkopen die Sanches en als het dan toch moet dan voor minimaal €60 Miljoen hij heeft dat ook tegen Marc Overmars gezegd, maar of die luistert, ik weet het nog zo net niet. €45 Miljoen is wel veel. Heel veel!

Maar Arie wil meer geld, veel meer geld en anders gewoon blijven! Die Sanchez dan wel te verstaan! Blijven en voetballen! Ook op kunstgras!

Zo en anders niet. Dat wil Marcel Keizer ook, weet ik zeker.

En ik ook, want ik ben van 020 en niks anders.

Oh ja en wedden dat John, om daar nog maar even op terug te komen, iets leuks voor zichzelf georganiseerd heeft bij diezelfde KNVB.

 

Gaan we binnenkort van horen,

Let maar op.

 

 

Wij spreken.