Inside Loretta

Ik hou van voetbal inside, als ik het gemist heb kijk ik via de ziggobox altijd nog even naar het programma, desnoods tot midden in de nacht.

Geweldig de manier waarop de heren de situatie in het Nederlandse voetbal analyseren en  het gelul van Gijp en Derksen vind ik heerlijk. Het gaat nergens over en toch weer wel. Nederland draait erop en de heren praten met toch veel serieuze achtergrond informatie. Het is een heerlijke ontspanning. Ook de manier waarop Gené de discussie leidt krijgt mijn goedkeuring. Nooit te dominant en altijd bereidt om een sneer te accepteren.

Vooral het eerste deel waarin het nieuws van de week besproken wordt en waar de hoofdrolspelers in het voetbal ieder hun beurt krijgen, vind ik fijn.

Ik hou van roddels, zeker als zij een kern van waarheid hebben. En dat hebben de verhalen van de heren. Onvoorstelbaar ook dat de KNVB op zo’n knullige manier geleid wordt. Onvoorstelbaar dat het vele geld dat kennelijk beschikbaar is zo kan worden besteed. Ze doen maar wat en met de komst van Bert van Oostveen was het hek helemaal van de dam. Met als uiteindelijke consequentie een trainer zonder enige ervaring, die vervolgens ons de kwalificatie voor het Europees kampioenschap en nu waarschijnlijk ook voor het wereldkampioenschap door de neus heeft geboord.

Ik ben geen kenner maar wel een liefhebber en bovendien heeft mijn werk als headhunter mij de afwijking zeg maar beroepsdeformatie meegegeven dat ik nooit alleen maar naar mensen luister, maar ook kijk naar hun motoriek, hun ogen en de manier waarop zij zinnen uitspreken. Ik let op ze! Deze afwijking maakt mijn leven gecompliceerder dan nodig, altijd wil ik analyseren . De koude kant in mijn familie heeft daar ook zeer veel last van gehad en nog. Altijd wilde ik nog iets meer weten en vooral begrijpen. Mijn nieuwsgierigheid is irritant, maar ik kan niet meer anders.

Zo kijk ik ook naar TV programma’s, alleen echte acteurs kunnen mij op het verkeerde been zetten. Tom Hanks in “ Sully als de piloot die een vliegtuig veilig, nou ja veilig in de Hudson laat landen en alle 155 passagiers redt en van de serie House of Cards raak ik helemaal in de war. Kevin Stacey is de president en Robin Wright is de first lady. The closest to the White House you will ever get , zei Obama en hij heeft gelijk, kan niet anders, hij heeft het meegemaakt. Alhoewel “the Donald” kan er ook wat van. House of cards, maar dan elke dag! Op CNN.

Misschien is dat ook de reden dat ik zo graag naar voetbal Inside kijk. Meer nog dan de roddels ben ik gefascineerd door de hoofdrolspelers van buiten. Van Breukelen, Advocaat, van Praag, genoemde van Oostveen en dan natuurlijk Blind. Een mooie naam voor iemand die de gevolgen van zijn eigen handelen niet ziet, laat staan begrijpt. Bij Blind miste niet alleen ik, maar iedereen die een beetje met het Nederlandse voetbal meeleeft , de geleide hond of de witte stok. Voor Blind geen dagboek van een herdershond. Blind keek maar zag niet en hoorde wel maar luisterde niet. Grim had zomaar de geleide hond van Blind kunnen zijn, of anders Dick Advocaat, maar die zag en besloot, “dit gaat het niet worden”. Wegwezen naar Turkije, ze komen straks wel weer bij mij terug als Blind gevallen is, en zo geschiedde. Niet alleen dankzij de belazerde resultaten, het missen van de kwalificatie, maar voor omdat hij wist dat Blind zou vallen over zijn eigen ego.

Heb je die man wel eens een interview zien geven, altijd in de eerste persoon meervoud, wij, nooit, nooit ik. Ik heb het niet goed gedaan ik ben verantwoordelijk, ik kan het niet ,. Ik ga weg. Nou misschien 1 keer of 2, maar zeker niet meer!

Ja hij is weg, maar dan wel gestuurd. Premietje mee want daar hebben we een contract voor en het is toch niet alleen zijn schuld. Geen enkele schaamte, helemaal niets.

 

En dan zijn baas, Hans niet Hansie, want dat is Kraay van de dolle duikavond en Fox, nee Hans. Die met die bril. Verdrietig dat die eens zo goede keeper een karikatuur van zichzelf aan het maken is en dat niemand hem daarop wijst. Hij zou er extra geld voor moeten vragen want hij is onderwerp van vermaak in ieder geval in Voetbal Inside en “hot news” in bijna alle Nederlandse kranten, week in week uit. Zijn portret rechten, mits vastgelegd, zijn goud waard.

Als dit verhaaltje uitkomt zal het misschien anders zijn, maar ik schrijf mei 2017 en nu is het wat het is.

Van Praag zou na zijn verlies bij de UEFA orde op zaken stellen, maar niets daarvan. Kan ie ook niet, zie ik en hoor ik meteen. Als de kraan van Praag open gaat komt er kak uit. Liefst met het hoofd iets schuin en de kin iets omhoog. Het gebaar van mensen die “hoor mij nou” roepen.

Trouwens ik heb weinig vertrouwen in leiders die op hun CV hebben staan dat ze inmiddels aan mevrouw zoveel begonnen zijn. Nee van Praag, gaat zich met de gebouwen van de UEFA en de stadions bemoeien en dat is goed heel goed. Af en toe eens meelopen met de suppoosten en ook eens zelf een kaartje knippen en een beetje meevoelen bij de beveiliging. Meevoelen of nog liever voelen dat heeft van Praag in zijn leven vast heel veel gedaan. Dat kan hij dus goed. Wat hij ook goed kan of kon, dat weet ik, is muziek maken. 45 jaar geleden speelde hij op mijn bruiloft met zijn bandje en daar hebben wij vrolijk op gedanst. Was maar muzikant gebleven Michael in plaats van dirigent van een orkest (de bond) dat het nog niet kan op nemen tegen de josti band. Die doen tenminste nog moeite iets moois neer te zetten en dat lukt ze vind ik heel goed. Jij Michael, sorry dat Ik Michael zeg. Jij meneer van Praag neemt niet eens meer moeite er iets moois van te maken voor ons  Medelanders. Verhuis naar Zwitserland, Naar Nijon, ga bij de UEFA in de buurt wonen en loop voor dat je weggaat even bij van Breukelen langs om te zeggen dat hij mee mag als jouw chauffeur.

Terug naar de titel van dit verhaaltje , waarin het meeste overigens verzonnen is in mijn brein en elke relatie tot de werkelijkheid ontbeert. Terug naar de titel. Er is een ding waaraan ik mij regelmatig erger in het programma van Wilfred, Renée en Johan en dat is het weinige respect voor vrouwen. Gewoon zoals ik het nu opschrijf. Respect nul. Het staat op alle voetbal shirtjes op de mouw, respect, maar dat hebben de heren niet of nauwelijks.

Nu in de week van de vagina, een kut week dus, behandelen de heren de vagina van Lorettta Schrijver mijn vrouws favoriete presentatrice van koffietijd. Een klap op de vagina van Loretta en hup je bent je horloge kwijt. Kut horloge dus, geen Breitling! Loretta mocht nog reageren maar deed dat eigenlijk nauwelijks, ze zei niets over de lul van een Gijp of de klootzak van Derksen. Nee ze bleef beschaafd en rustig, een zeldzaamheid in Nederland. Boskamp is gewoon een vette vent, sorry een nette vent, maar die blijft altijd netjes , althans dat denk ik. Althans als ie op camera is.

Als wij al iets op te merken over het gebrek aan respect voor vrouwen van onze asielzoekers dan komt dat volgens mij omdat ze naar Renée gekeken hebben en denken “ oh als ze dat op de TV zeggen dan hoeven wij ons geen zorgen te maken en kunnen gewoon ons gang gaan.

Wilfred, stop met “besmuikt” lachen en “Gijp” in .

Voor het overige laten we er in godsnaam mee stoppen, met de voetbal competitie. Bedenk een Europese competitie die uitsluitend in 010 n 020 gespeeld wordt en bouw vinex huizen op de plekken van al die andere stadions, nou ja ADO en AZ mogen blijven maar jeetje, jeetje wat een armoe. De beker finale gezien? en de rondrit daarna door een volslagen leeg Arnhem. Jongens laten we stoppen.

Ajax en Feijenoord krijgen ieder 4 elftallen, daar brengen we de talenten van alle clubs boven de rivieren in onder en het zuiden verkopen we aan de Belgen en de Duitsers.

Iedereen gelukkig en PSV gaan we niet missen. Nee toch, heeft me nooit iets gedaan. Gewoon voor goed geld verkopen. De KNVB heffen we bij gebrek aan leiding op en  het jeugdvoetbal brengen we onder op het provinciehuis van elke provincie, daar zitten mensen net zoals ik met twee jaar mulo en drie jaar dansles en dat is veel meer dan je aan opleiding bij de KNVB tegenkomt.

Een ding, Caspar van Eijck, nu de clubarts van Feyenoord maken we voorzitter en hoofd medische dienst van de Nederlandse competitie die dan nog uitsluitend bestaat uit 28 Derby’s tussen 010 en 020.

We stoppen meteen, we hakken alle knopen door en 010 wordt dit jaarkampioen, dat weet ik zeker en dat mag ook wel een keer na 19 jaar. Moeten ze wel nog een keer echt winnen!

Volgend jaar beginnen we dan opnieuw!

Gijp en Boskamp gaan in hun blote reet de fontein van de Coolsingel in en Johan, Johan scheert zich een keer extra en brengt een bloemetje naar de Dames van koffietijd.

Gewoon om dat zo hoort.

Oh ja en van van Breukelen, Blind, van Praag en van Oostveen laten we een beeld maken in de stijl van die prachtige foto van het Ajax viertal met Keizer (niet Hennie maar Piet) en o.a. Cruijff gemaakt door Paul Huf.

Onder dat beeld, zetten we op Utrecht Centraal neer, het midden van ons land, schrijven wij de alom bekende tekst:

Opdat wij niet vergeten.