IAmsterdam

 

Drie uur in de file voor een etentje in Rotterdam, nooit meer staren over de eindeloze zee in Zandvoort, dankzij die maffe windmolens in zee en nooit meer die herkenning na jaren van graven en putten van dat kleine stukje gras in het midden van ons hoofdstadje met daarop dat bordje met die enorme vondst erop geschreven IAmsterdam.

I helemaal niks , dankzij WeGroenLinks die de I te I vonden en die er liever WeAmsterdam van hadden gemaakt, alleen dat klinkt niet.

We Holland niet, we windmolens niet en weenomoremolens ook niet.

Nooit gedacht dat ik molens kon haten. Maar dat kan ik. aan haatruimte geen gebrek, want als het aan weGroenLinks ligt komen er 22000 windmolens bij.

Ik ben nog geen fan van het FvD maar bijna, want het filmpje dat zij laatst toonden gaf wel heel raak aan wat voor een miezerig landje wij zijn, met miezerige elkaar niets gunnende mensen. Met miezerige slecht debatterende politici en met een nog miezeriger leger.

Kartonnen helmen en papieren kogels. En Frutte maar speechen in Canada. Als ze in Amerika niet weten waar the Netherlands liggen, waarom zouden ze dat in Canada wel weten, behalve natuurlijk rond Toronto want daar wonen 220000 ex-Nederlanders die na de oorlog, u weet wel die oorlog waar de voorvaderen van Mutti Angela ons landje leegroofden en uitmoordden, uit ons toen al miezerige landje wegvluchtten bang als zij waren voor de Russen en bang voor de toekomst. En gelijk hadden ze, De Russen zijn niet gekomen, maar eerlijk gezegd denk ik dat we het nu met Russen beter gehad zouden hebben dan met dat zooitje halve garen dat hier op de trommel mag slaan.

IHolland is niet veel groter dan ILondon of IInstanboel. IHolland heeft wel een begroting van ca. €280 miljard en onze ziektekosten kosten zijn daar circa een kwart van. Naar ons leger of onze wegen gaat dat geld niet en al helemaal niet naar ons de INederlanders.

In IHolland gaan de vluchtelingen vóór de woningzoekenden en hebben wij bestuurders die niet alleen een tweede kans krijgen, maar ook een derde en als het beter voor de partij is ook nog een vierde.

Neem nou onze ICaroline Gehrels, ooit een waardeloze allang vergeten PvdA wethouder in IAmsterdam, nu belangrijk bij Ingenieursbureau Arcadis. Zij doet daar iets internationaals in de hoop dat zij ooit weer ergens benoemd gaat worden. ICaroline heeft nu bedacht dat je bovenop het spooremplacement van IAmsterdam een hele stad kunt bouwen. Kluizen noemt ze dat, heeft ze in New York gezien.

Lieve ICaroline, New York is op rotsen gebouwd, Amsterdam op houten palen, Ja Caroline het is maar een weetje na na de budgetoverschrijding van de N-Z lijn met 300% toch wel een weetje, dat je moet meenemen in je advies.

Als wethouder mocht je net zoveel fouten maken als je kon en dat waren er heel veel maar nu kan het zomaar je baan kosten en of ze bij Arcadis ook een riante wachtgeldregeling hebben, nou ik denk het niet. Zo goed gaat het daar niet, het is IAmsterdam niet.

Het geld klotst daar niet tegen de plinten. Dat wist je niet?? Oké begrijp ik, want ik ken je. Maar nu weet je het wel en ICaroline, wij gaan niet “kluizen”

IAmsterdam ik ga je missen. Het museumplein wordt nooit meer de oude. Dat beetje New York, dat wereldse zijn we kwijt. Het uitzicht in Zandvoort krijgen we nooit meer terug, met dank aan de IGroenen en de Ilinksen.

En de file naar IRotterdam, die wordt alleen maar langer.

Vaarwel mijn klein landje, Iamtoomoe

IAmsterdam.