Het einde nabij

Dinsdag is het zover. Willen Alexander mag het ons vertellen. De crisis gaat over ons heen komen, want ja niet alle Nederlanders kunnen geholpen worden. De bijstandtrekkers wel natuurlijk en het minimumloon, ook dat gaat omhoog met maar liefst 10% en omdat de AOW nu gekoppeld is aan dat minimumloon gaat die ook omhoog, ook met 10%. Bruto natuurlijk, want we betalen nou eenmaal belastingen in dit land. Dat hebben we met elkaar afgesproken. Dus zoals ik in het NRC of was het Elsevier las, is de enige winnaar de belastingdienst of liever de staat der Nederlanden, want daar komen de  heffingen op de toegezegde 10% stijging  terecht. Kaag zal ons dat niet vertellen en Rutte al helemaal niet. €15 Miljard aan steun en daarvan gaat zeker 30%  1 2 3 terug naar de schatkist en dat terwijl die schatkist in het afgelopen jaar volgelopen is door al die heffingen op dat duurdere gas,  de elektra en de brandstoffen aan de pomp. Het buitenland lost dat anders op en sneller ook. Ons paniekkabinet heeft weer te laat gereageerd en onze Mulo minister van klimaat en energie Rob Jetten is er niet bij als de behandeling van zijn begroting plaats vindt. Hij is in Pittsburg Amerika voor een conferentie. Voorin in de business class van een 777 van de KLM, weg van de werkelijkheid en verantwoordelijkheid, de pijnlijke werkelijkheid van een failliet beleid. Niet kijken is zijn oplossing, weggaan is zijn oplossing. Ver weg, dan is het net of wij hier in ons stadstaatje niet bestaan en is hij even de grote meneer, de minister. Natuurlijk neemt hij een paar van zijn topambtenaren mee, want ja, hij weet nog steeds niet alles en steeds maar moeten laten zien, dat je er niets van begrepen hebt, is niet leuk. Maar wij hier in Nederland weten wel beter, zonder Kaag is Rob nergens en zonder zijn ambtenaren is hij niets. Gewoon helemaal niets. Kaag en  Rutte, zij zullen de boekjes ingaan als het koppel dat Nederland en haar bewoners naar de financiële afgrond gedreven heeft. 12 Jaar werken aan een compleet faillissement, het vertrek van Shell en Unilever, een failliet Pensioenstelsel, falend beleid op tal van dossiers en 100 miljoen voor Sywerts’ zijn mondkapjes.

Natuurlijk had Sywert winst gemaakt, dat begreep Mark ook wel, dat was heel normaal, nee hij had het rapport niet gelezen, maar zijn ambtenaren die het wel gelezen en betaald hadden, meer dan €5 miljoen voor Deloitte, hoe is het mogelijk, hadden hem op hoofdlijnen bijgepraat. Conclusie,: “Zij hadden het niet gedaan, Hugo niet en eigenlijk niemand niet”. Het was gewoon gebeurd in de paniek van het moment!

Net zo makkelijk als ongehoord Nederland gewoon geld krijgt van de overheid, net zo makkelijk wordt alles waar wij waarde aan hechten verkwanseld. Shula Rijksman de verloren wethouder in Amsterdam, Hugo de kanjer op Huisvesting en Wopke, waar is Wopke, wel Wopke heeft van Kaag te horen gekregen, dat hij even zijn kop moest houden anders zou zij hem en zijn CDA cancelen en wel voorgoed! Ongehoord Nederland moet dicht en het liefst vandaag nog en Shula moet met pensioen! Wat we met al die andere minkukkels doen? Geen idee.

Dat het einde nabij is, hoef ik niet meer uit te leggen toch?

 

Wij spreken