Habemus Rutte

 

Geen euro-bonds naar de zuidelijke landen, ik schreef het al. Eigenlijk schrijf ik het al een jaar en nu is het moment van de waarheid.
Rutte brengt Nederland in een onmogelijke situatie en sleurt Wopke mee in zijn arrogantie. Er is geen econoom, ik citeer Arnoud Boot in Op1 van gisterenavond, geen econoom en ik denk ook geen Nederlander die de Italianen nu niet wil helpen. Het is oorlog en Europa staat in brand.

Rutte top, Segers, jouw vriend vindt in datzelfde programma Op1 dat er ongelukkig gecommuniceerd is in Brussel door jou. Gewoon gelul, arrogantie, wij zullen Europa wel eens laten zien, wat je als klein land allemaal kunt doen onder het mom van de “bankencrisis”.

Flikker toch op, ja ik maak me boos, maar ook ik heb met die overheid te maken gehad en niet zo’n klein beetje ook. Ik, weet hoe ze je kunnen belazeren. Zie al die ouders die beschuldigd werden van fraude en dat alleen maar zo blijkt nu, omdat de belastingdienst €25miljoen per jaar aan fraude moest scoren. Rutte bedankt voor de geweldige planning, voor de geweldige virologen die jullie adviseren. Weten jullie wel wat een viroloog is of wat trots voor een Italiaan of Spanjaard betekent. Een viroloog is een arts, die er microbiologie bij gestudeerd heeft en nooit naar een patiënt gekeken heeft. Lekker, studeerkamergeleerden, die elkaar elke avond in alle programma’s tegenspreken. Koopmans, diemevrouw met die grijze haren is de enige, die zinnige taal uitslaat. Koopmans werkt in Rotterdam Erasmus MC. Ik

bedenk dit niet zelf, maar mijn medische vrienden, niet 1 maar 4 vertellen mij dat. Natuurlijk hebben we ook Ab Osterhaus, de man met de grote mond en het glas rode wijn. Maar eerlijk is eerlijk Ab praat niet zoals Mark met een kilo meel in zijn mond, maar zegt gewoon wat hij denkt. Ook hij doet dat met maar 50 % van de kennis en wij weten nu wel dat het probleem 140% groot is.

Doodziek word ik ook van dat gezeik elke dag over al die werkenden in de zorg. Natuurlijk zijn wij dankbaar, maar nou een lied zingen met beroepsaandachttrekker Ellie Lust, die ex politieagent, dat gaat te ver. Het is oorlog en in een oorlog staan wij ook onze militairen niet elke dag toe te klappen en toe te zingen. Welnee, wij doen dat 1 keer of elk jaar 1 keer desnoods op de Dam, maar niet elke dag.
Duitsland heeft 10 x zoveel ic-bedden per inwoner als wij.

Frans van Houten gisteren, zei het verdraaid chique op de vraag wanneer wij extra beademingsapparatuur hadden besteld. Twee weken geleden was zijn antwoord, twee weken, toen zat Bruno er nog, die nu overspannen thuis zit. Hij, Bruno was verantwoordelijk, maar trok het niet. Goeie inschatting van onze Premier. En dat terwijl er mensen zijn, die wellicht de behandeling niet krijgen, waar zij recht op hebben, omdat de spullen en er niet zijn. Mark en Bruno vonden dat het niet zo een vaart liep!

Ja en dan de hysterie rond alle overspannen hulpverleners! Word ik gek van. Ja het is druk en het wordt nog drukker, het is oorlog, het is niet anders!
Ik denk aan al die ouders, die thuis zitten met hun kinderen en zich zorgen maken over hun toekomst, ik denk aan al die

ouderen die net zoals ik elke dag gek gemaakt worden door die zenders, met hun elkaar aftroevende qua hysterie journalisten die niets beter weten dan paniek zaaien en daarna ouwe James Bond films laten zien, een belediging voor ons aller intelligentie.

Ja Mark, je merkt het, ik ben boos en verdrietig, als wij over een jaar in Milaan wandelen en laten merken dat wij uit Nederland komen dan krijgen wij op een terrasje geen cappuccino op tafel, maar zo in onze schoot.

Naar de kloten Mark is ons aanzien in Europa. Naar onze kloten Mark gaat die hete cappuccino.

“Bedankt voor die bloemen”, dat zullen wij uit de mond van de Paus Franciscus nooit meer horen na het Urbi et Orbi met Pasen!
Hij mag dan een Argentijn zijn, hij woont er wel, in Italië bedoel ik!

Habemus Rutte. Arm Nederland Wij spreken