Grote Bek

Het is mij een raadsel, hoe haalt ze het in haar hoofd. Halsema speelt het politieke spel volgens haar eigen regels en daar staat geen maat op. “Lazer op gemeenteraad, flikker op Amsterdammers. Ik bepaal hier hoe ik mijn zaken regel, ik en alleen ik. Ik ben de burgemeester van alle Amsterdammers, ik heb nooit gezegd dat ik ook het voorbeeld voor alle Amsterdammers zou zijn. Zijn jullie nou helemaal gek. Wat denken jullie wel. Als ik iemand inhuur, dan is dat mijn zaak, dat die idioot van een gemeentesecretaris briefjes kwijtraakt en mij niet begrepen heeft is niet mijn probleem. Daar heb ik bovendien geen actieve herinnering aan.Waaraan? Nou aan de gemaakte afspraken natuurlijk. Ik ben hier de baas, ik heb de mooiste kamer en een auto met chaufeur en een ambtswoning.Bovendien heb ik een beleidsbewerker en een woordvoerder dus als jullie wat willen, ga je daar maar naar toe.
Zo denkt ze en zo is ze. Een Groen Linkse politica die de kunstjes van het vak in Den Haag geleerd heeft en dat nu in de hoofdstad lekker in de praktijk brengt. Democratie in je broek, niks democratie. Als jullie denken dat links democratie betekend dan hebben jullie het mis. Bij ons betekent democratie : iedereen gelijk alleen wij de bazen een beetje of een heleboel meer. Wij bepalen waar en hoeveel windmolens er komen en hoever van jullie huis. Wij kappen bomen in Finland en verbranden ze hier samen met Vattenfall. Wij vinden dat duurzaam, dus is het duurzaam. Zo en niets anders.
Wij van het gemeentebestuur, wij breken de stad doormidden, wij knippen de stad door.Waarom, nou omdat een van ons dat zo bedacht heeft, daarom. Wij geven jullie geld uit, gewoon omdat wij dat mogen en wij wel weten dat niemand er iets tegen doet. Omdat er geen eenheid is en daar profiteren wij van. Nee ik heb niets uit te leggen, ik ben de burgemeester en ik ga mijn goddelijke gang.
Daaag.

wij spreken