Groene Vrede

 

De Volkskrant en Greenpeace zijn in de ogen van Jaffe Vink, auteur van het boek het Gifschip, handelaren in angst. Het FD sluit zich vandaag aan in die rij
Faiza Oulahsen campagne leider Klimaat en Energie ( is er nog meer dan),
krijgt van het FD een kwart pagina om ons alleen te vertellen hoe vreselijk slecht Schiphol en natuurlijk vliegtuigen voor ons klimaat zijn. Of is, dat weet ik nou weer even niet.
Faiza heeft geen natuurkunde gestudeerd, Faiza heeft wel iets met communicatie en met GroenLinks. Zij zal ongetwijfeld haar goede werk niet voor niks doen en een deel van de sponsorgelden zullen opgaan aan haar maandelijkse lasten. Dat is natuurlijk ook goed, zo hoort het!
Komt wel goed uit om nu een artikel over de luchtvaart te schrijven net nu Schiphol breed in de belangstelling staat vanwege de groei en dus de drukte.
Faiza verklaart de oorlog aan de luchtvaart, de groei daarvan is ecologisch onhoudbaar en getuigt van een stuitende arrogantie. Er moet BTW betaald worden over de kerosine en dan mag die BTW natuurlijk niet teruggevorderd worden, zoals dat in alle andere zakelijke betalingen wel gebeurt. Maar ja, je kunt ook niet alles weten. En dat weet Faiza niet, kun je haar niet kwalijk nemen. Boze mensen zijn niet altijd ook redelijke mensen en Faiza lijkt mij niet redelijk, althans niet in artikel. Faiza strooit met cijfers, opgepikt denk ik op dezelfde plek waar ik dat doe. Op Google. Maar goed Faiza is boos en niet zo’n klein beetje ook. Gevolg Elbers van de KLM en Jos van Schiphol bellen met Mark en die belt weer met Zalm. Het formatieteam moet het weten, Greenpeace komt naar Schiphol, in de ringvaart vlak bij Schiphol Oost verwachten ze binnenkort een schip van Greenpeace. Elbers stapt op de trein naar Parijs ( dat is milieuvriendelijker) en probeert Jean-Marc Janaillac, zijn baas, ervan te overtuigen dat Boost, de nieuwe prijsvechter van Air France- KLM niet kan worden opgestart, want er hangt gelazer in de lucht met Greenpeace en Faiza in het bijzonder.
Enemies at the Gate, woedende FD lezers boycotten Schiphol. Iedereen met de trein graag. Dat die dingen vaker stilstaan dan dat ze rijden maakt geen reet uit.
Als Sub Kop citeert het FD Faiza “ Blijkbaar is kerosine van groter belang dan drinkwater, waar wel BTW over wordt geheven.
Zo die zit. Eens Faiza eens, maar ik heb al vaker geschreven dat wij Nederlanders te veel en te vaak belasting moeten betalen. Die BTW moet er af. Ik heb nog niet geschreven dat de treinkaartjes veel te duur zijn en dat er met het spoor van alles mis, maar heus Faiza dat laatste ga ik nog doen.
Nou even het volgende, op ons internet kun je de volgende tekst vinden als het gaat om vliegtuig motoren, ik geef het je even mee voor je volgende artikel:
Flink zuiniger:
“Volgens Boeing is de 737 MAX, die maximaal 220 passagiers meebrengt, flink zuiniger dan bestaande toestellen. Het verkeersvliegtuig komt in drie varianten en verbruikt dankzij de nieuwe LEAP-1B motoren in ieder geval 8 procent minder brandstof dan de laatste 737.”

Er wordt aan gewerkt Faiza, echt er wordt aan gewerkt.
Zo die zit, volgens mij betekent het straks een revolutie in de luchtvaart. Als ik me vergis is dat niet zo erg want jij vergist je ook. Waar dan nou hier:
Patrick Moore een van jullie oprichters heeft Greenpeace verlaten omdat : Greenpeace voor het milieu is, maar tegen de mensen.
Faiza de wereld en dus ook jouw donateurs ( het worden er steeds minder) bestaat uit mensen en die mensen moet je meenemen in jouw fantasieën, dus red de walvissen en de zeehondjes, maar gooi geen rotsblokken in de Noordzee en pas een beetje op waar je wat in schrijft.
Ja Medelanders het moest er even uit, zo vlak voor de vakantie van alle politici, ze lezen dit allemaal, dat beloof ik u, het moest er gewoon even uit.
Stel voor All You Need is Love zou nooit meer naar Canada of Australië kunnen voor al die mierzoete herenigingen, maar naar Urk en Ameland, Het Verre Oosten per boot of via Minsk per trein, ik zie ons al gaan en stel dat we dat echt zouden gaan doen dan zou Faiza wel weer iets bedenken om dat onmogelijk te maken.
Per Huifkar dus, of met de Greenpeace boot de Rainbow Warrior III
Of beter nog, helemaal niet meer,
Gewoon thuis blijven

Wij spreken