1000 Volgers

De vlag mag uit! 1000 volgers!!

Verbazend, zoveel  in zo’n korte tijd.

Geen idee, hoe dat komt. Er zal wel iets zijn in wat ik schrijf dat u aanspreekt.

De Titel kan het niet zijn, dan toch Linked-in? Geen idee. Maar ik ben er blij mee.

Doe het tenminste niet voor niets, dank u wel.

U kunt er van uitgaan, dat ik mijn best blijf doen.

Het internet is een wonderlijk fenomeen, gebruikt door miljoenen en miljoenen overspoelt het onze samenleving 24 uur per dag.

De wetenschap, dat het nooit meer weggaat, laat ons koud. Nee sterker nog het inspireert velen om en stukje op het Net te plaatsen, op zoek naar eeuwige roem.

You Tube heeft al velen rijkgemaakt. De platenindustrie om zeep geholpen en vloggers die helemaal niets te melden hebben op de kaart gezet. Natuurlijk zijn er, net zoals in het echte leven meer losers dan winners en natuurlijk lezen wij bijna uitsluitend over de successen.

Dank zij het internet en het fenomeen tweeten kunnen wij Donald Trump volgen op zijn weg naar het ravijn. Want dat hij daar in de buurt komt maakt hij ons elke dag weer duidelijk. Waar haalt die man de behoefte vandaan om buiten de gebruikelijke kanalen om ons steeds weer opnieuw te informeren over wat hij denkt en vooral van plan is.

Obamacare, zelfs de Republikeinen willen er niet vanaf en terecht, het is toch ondenkbaar dat 27 miljoen Amerikanen zonder zorg komen te zitten. De muur, ik zie hem niet komen en de infrastructuur, ze hebben er het geld niet voor. Obama heeft zeker niet alles goed gedaan en te vaak getwijfeld, waardoor de boeven in deze wereld een kans kregen, of brutaal als zij waren hun kans pakten.

“Wie vrede wil, bereidt zich voor op oorlog.” Die uitdrukking was aan Obama niet besteed. Dat doet Trump beter. Hij heeft zijn generaals opdracht gegeven maatregelen te nemen tegen agressors zoals die idioot uit Noord Korea. Hup een smaldeel die kant op en gewoon doorvaren en als het niet anders kan platgooien die boel. Dat het nog niet zover gekomen is, goddank zou ik zeggen, hebben wij te danken aan de grote baas van China. Xi Jinping. Die wil het zover niet laten komen en gelijk heeft hij. Zou een mooi rommeltje worden in die regio. “Oorlog is de voortzetting van diplomatie met andere middelen”. Ja daaag! Nou liever niet. Niemand zit op chaos te wachten laat staan op de duizenden doden die zo’n oorlog met zich meebrengt.

Syrië is een walgelijk voorbeeld, de verwoestingen daar tarten elke beschrijving. Het verdriet en de ellende. Dank aan de Amerikanen, de Fransen en de Engelsen, die ook daar weer het voortouw hebben genomen.

Volken laten zich niet onderdrukken, de geschiedenis heeft dat bewezen. Rusland is daar een goed voorbeeld van Oost-Duitsland, Servië en Montenegro, Kroatië, er zijn daar meer landen ontstaan dan ik kan opnoemen. China volgt, let op mijn woorden, ze houden de boel daar uiteindelijk niet bij elkaar ondanks hun knappe pogingen het volk meer vrijheid te geven. Dat doen ze echt, ook al is dat vanaf de buitenkant niet zo goed te zien, dus wie weet, ik spreek mijzelf nu tegen, hebben ze toch een kans.

Dat de Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo , niet weg mocht naar het buitenland om een aangepaste behandeling te krijgen en in China moest sterven komt naar mijn mening voort uit angst. Angst om toe te geven, dat China misschien op sommige gebieden nog niet zover is als westerse landen. Angst, die naar mijn oprechte mening onterecht is. Angst is een slechte raadgever. Veel burgers in China zijn best gelukkig met hun bestaan en de overheid, zouden zich daar meer van bewust moeten zijn. Echter 100 jaar overheersing creëert een systeem dat zichzelf niet zo maar aanpast aan de snelle veranderingen van deze tijd. En niet te vergeten, het Partijcongres komt er aan.

Xi Jinping doet het goed, in ieder geval doet hij zijn best en naast corruptiebestrijding, geeft hij zijn land en burgers ook kansen. Dus wie weet krijg ik ongelijk en is China de regel die de uitzondering bevestigt en blijft het een groot mooi land. Want mooi is het en als u ooit de kans krijgt bezoek het. De wereld op zijn kop. Fantastisch, de natuur, de eindeloos grote steden! Van het centrum van Beijing naar de beroemde muur is 1,5 uur rijden en dan ben je toch nog steeds in Beijing. Enorm, ja en dan de muur zelf, hou maar op ik kan er uren over praten.

Shanghai, New York aan de Yangtze, fantastisch en waar in Beijing nog wel iets te voelen is van het communisme is dat in Shanghai niet het geval, helemaal niet. Shanghai bruist.

Dus één keer niet naar Ibiza of de Franse stranden, maar gewoon naar Peking en verder het land in van de Panda’s. Kan ook in Rhenen in Pandasia, maar China zelf is toch leuker.

China Airlines en KLM brengen u er naar toe en de prijzen vallen mee. Dus hopa, gaan en genieten.

Oh ja, geen Winnie de Poeh meenemen, dat beertje waar ik zo een hechte band mee heb. Want dan beledig je Xi Jinping. Hij wordt met de beer vergeleken! Mocht ie willen!

“It’s time for a little something”, eens in de 5 jaar krijg ik een briefje thuis met deze tekst erop. Dan is het lustrum in Leiden en is er een diner! Winnie is onze mascotte!

Laten we de volgende keer zo’n uitnodiging aan Xi sturen, kijken of hij komt.

Dat zou lachen zijn,

Op naar de 2000

Nogmaals dank

 

Wij spreken