Feike

Hij heet Sijbesma, Feike Sijbesma en hij komt van DSM, daar was hij CEO. Verantwoordelijk voor maar liefst 22000 medewerkers en €20 mrd omzet.
De Telegraaf noemde hem de “Coronapaus”, de Volkskrant riep hem in 2018 uit tot de meest invloedrijke Nederlander, het FD wijdt dit weekend een “full Spread”, een dubbele pagina, aan hem en ik vind hem de eerste in de optocht van gasten in alle praatprogramma’s op tv, die zinnige taal uitslaat, die voor het eerst het gevoel uitstraalt van Churchill toen hij zijn beroemde uitspraak deed over zijn aanval op de Duitsers “We shall fight on the Beaches”. Het gevoel van: ik weet waar ik over spreek en ik kan het, vertrouw mij!
Het IQ van sommige interviewers van het programma Op! Is twijfelachtig, Jort Kelder weet hoe het “heurt”, maar zeker niet hoe het moet en Eva, Jort is daar vaste gast, probeert stoer te doen, maar verliest het van Jeroen Pauw qua gasten en qua, nou ja eigenlijk alles. Dat ranzige glas bier dat naast haar staat elke avond, helpt ook niet.! Dus, de keus is simpel, Rutte neemt Fyke als loods aan boord en draagt het gezag over Nederland over aan Feike, zoals een goed kapitein betaamd als hij in onbekende wateren komt en Jeroen wordt zijn permanente woordvoerder op alle netten in 1 zinnig praatprogramma, met de redacteuren van Follow the Money als vaste gasten! Ja Mark, uit alles blijkt elke keer opnieuw dat je niet 50% weet van de benodigde 100%, maar 25% op zijn hoogst!
Niet praten over Triages en niets steeds praten over jullie paniek voor wat er komen gaat, de volgende week.
Geef gewoon toe dat je Nederland en de Medelanders de afgelopen jaren gepakt hebt, met verhogingen van de belastingen, met bezuinigingen en met het achterna zitten van onschuldige mensen. Nee Mark wees niet bang, we gaan je niet onthoofden op het binnenhof, je wordt gewoon ergens burgemeester. Wat dacht je van Volendam. Want natuurlijk komt er een parlementaire enquête als dit allemaal over is en natuurlijk krijgen jij en jouw maten dan de
schuld. Daarna zullen alle politieke “slangen” net zolang draaien en glijden, totdat zij allemaal weer een baantje of een langdurige hoge uitkering hebben, kijk naar Loek Hermans die VVD-prominent! Want en daar komt het, het is een zooitje dat Feike aantreft, van Ploumen tot aan Wiebes en van Bruno Bruins tot aan Mona (die uit Volendam). Om maar niet te praten over Kaag, die van ontwikkelingssamenwerking plotseling op export terecht is gekomen en gewoon net zoals die anderen gekozen is om politieke redenen en niet om redenen van persoonlijke vakexpertise, zoals dat bij de managers van Feike vanzelfsprekend wel is gebeurd.
Aan de kant allemaal, want Feike staat aan het roer en mag zijn eigen ploeg samenstellen. Weg ook met Hugo de Jonge, niet omdat hij zijn werk niet goed doet, maar omdat ondertussen stiekem vecht met Wopke om het leiderschap van het CDA en ook met Mona want ook die wil wel baas worden van die partij. Er moet een betonnen deksel op deze slangenkuil.
Feike geef Erik Gerritsen de baan van Hugo. Ik ken Erik goed uit zijn tijd als de gemeentesecretaris van Amsterdam en een betere manager is er niet. Hij is bovendien nu de hoogste ambtenaar onder Hugo, dus hij weet waar hij over praat. De man is een verademing, was ie voor mij, als voorvechter voor de vrachttram, zal hij ook voor jou zijn, Feike. Betrouwbaar, bescheiden en kundig.
Trouwens Wopke moet ook oppassen, de opmerkingen van die idioot van een Dijsselbloem over drank en vrouwen zijn de Zuid Europeanen nog niet vergeten. Wopke, Brussel is niet Minerva en wij Medelanders zijn geen leden van het Leids Studenten Corps.
Neem ons alsjeblieft serieus met al jouw verhalen over steun, die niet komen gaat, of te laat, omdat het systeem, jullie systeem het niet aan kan!
Pas op Wopke, Italië, Spanje en Portugal, vreten je straks op als deze crisis voorbij is en jij premier van Nederland wil worden. Want dat wil Feike niet, die is dan weer weg met een hoge koninklijke onderscheiding die hij van Willie gekregen heeft.
Maar goed Feike wordt de baas, realiseert zich binnen een week wat voor zooitje alle voorgaande regeringen van ons landje gemaakt

hebben, ik heb het over het rondpompen van geld, het verplaatsten van taken van mensen die het niet konden naar mensen die het helemaal niet kunnen. Ik denk nog aan de privatiseringsacties van Jorritsma, van het openbaar streekvervoer, €1 miljard voor lege bussen. Toen ik daar in de buurt was hebben we wel eens gedacht aan het openen van een buslijn van Zandvoort naar den Helder met 4 stops, 4 chauffeurs en geen passagiers en oh ja een paar afgeschreven bussen van de NZH. Totaal zinloos dus. Zou ons toen € 1miljoen aan subsidie hebben opgeleverd en €200.000, aan kosten, lachen. Ja lieve mensen. Zo werd en wordt er met geld gesmeten. Uw Geld!
Dank je wel FD, dank je wel Volkskrant en dank je wel Telegraaf, jullie hebben gelijk als het om Feike gaat.
Dank je wel Feike en ook Jeroen.
Namens alle Medelanders, van 0 tot 100, breng ons weer veilig naar huis, alsjeblieft en zonder triage!
Wij spreken