de Vrijdag Ruzie

Los van de vreselijke ruzie die Putin met Zelensky begonnen is en feitelijk al heeft verloren, want Kiev heeft ie niet klein gekregen, is het goed dat ik op dit tijdstip met u over ruzie praat. Ik heb het licht van mijn studeerkamer nog niet aangedaan, de koffiemachine ronkt er een nespressootje uit, hoor ik het geschreeuw van een poes. Heeft mijn poes, een poes op het balkon opgesloten of liever achtergelaten. Kon ik het arme beest redden van een gewisse dood, want onze poes is minimaal 21 graden gewend en 6 graden kost hem geheid het leven. Althans zo gedroeg hij zich. Alfie, het engels voor Alfred is een Duitse, Britse korthaar of eigenlijk een Britse korthaar, die ergens in de buurt van Schalke 04 geboren is en voor €450,- naar ons verhuisd is. Geen idee waarom, we hadden er al één en deze voegt niets toe. Een echte Duitser, niks aan dus, maar nu naar de Vrijdag Ruzie, want daar wil ik u over berichten, per slot is het overmorgen goede vrijdag en een goede Vrijdag ruzie is de moeite waard te beschrijven. De schuld van de ruzie is eigenlijk te zoeken bij Talpa, het bedrijf dat nu weer door Johnny zwaar onder vuur ligt. Vader John heeft niet opgelet, zoals wij allemaal weten en daardoor is the Voice van het scherm verdwenen. Wanneer werd The Voice uitgezonden, precies op vrijdag en ook nog precies als het Journaal begon. The Voice, The Voice Senior en the Voice `kids. Nog verder uitmelken, dat lukte zelfs John niet. Het hield niet op.
Week na week, maand na maand en mijn lief maar kijken en roepen dat ik dat ook moest doen. Ik keek toen nog naar Voetbal Inside, dat toen nog leuk was, terwijl er nu allerlei onderwerpen worden behandeld, waar Johan en Gijp helemaal geen verstand van hebben. Ze lullen maar wat en de gasten zijn ZO ZO, niemand wil er zitten behalve Eus en Paul. Paul is hilarisch, maar nu terug naar de ruzie, mijn Passion zeg maar. Precies om 20.00 uur ging de TV op standje luid en dat met 5 sonos boxen, een beamer en een basbox is dat luid, dat kan ik u vertellen. The Battles, want daar begon het mee en daarna eindeloze zangpartijen van ongetalenteerde huppelkutjes en af en toe een huppellul. ‘Uit dat kreng en je kunt morgen als ik weg ben, ook uitgesteld kijken’, het hielp allemaal niet. Het was of luisteren of oprotten. Oprotten dus. Maar nu komt het, ik mis die vrije vrijdagavond, ik begin die Vrijdag Ruzie te missen. Ik had me er op ingesteld en nu, nu is er niets meer. Ja het Journaal, gevolgd door Nieuwsuur, Inside, Jinek en Op1 en daarna slapen. Elke avond en overal dezelfde gasten. Die dikke vakbondspersoon met dat truitje of liever bloesje zat er vanavond weer bij.
Maar nou is de grote vraag wanneer komt mijn ruzie terug, The Voice. Als je zoveel jaar getrouwd ben als ik, dan is een ruzie op een vaste tijd het mooiste wat er is. Ha Vrijdag, Ha Ruzie. Nee dus.
Zelensky mijn vriend, ik weet dat jij grotere problemen hebt dan ik, maar ik moest dit even kwijt.
De kachel staat op 18, ik geloof het wel.

Wij spreken