De Scherpe Kantjes

Soms voel ik mij een kind als ik mijn schrijven vergelijk met dat van Youp. Afbranden, weet u nog wel het verhaal Buckler en onlangs het verhaal over Sophie Hermans, dat zijn dingen waar ik mij (nog) niet aan waag, tenzij het Rutte betreft die zich ook nu weer bij de boeren protesten niet heeft laten zien, terwijl hij wel weet dat Plasterk gelijk heeft en dat Stikstof een typisch Nederlands probleem is.
Christiane mag het oplossen , samen met Staghouwer een christelijke man die elk woord oh zo zorgvuldig uitspreekt en daarmee een serieus debat in de kiem smoort. Maar niet alleen dat, ik schaam mij ook voor de onze in de zaal aanwezige, met meel in de mond pratende volksvertegenwoordigers. BBB wordt de grootste partij straks bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en terecht. Niet dat zij zo geweldig veel meebrengt, maar zij geeft een groot deel van de Nederlandse (boeren)bevolking hoop! en hoewel hoop vaak uitgestelde teleurstelling is, doet zij toch wat van een echte leider verwacht mag worden en dat is “hoop” geven. Rutte blijft daar ver van, ongetwijfeld druk bezig om zich in het functioneren van zijn nieuwe telefoon te bekwamen. Hoe wis ik een berichtje, dat zal wel de hoofdlijn zijn. Of liever, laat Kaag haar goddelijke gang maar gaan, wie weet valt zij om en kan ik Rutte gewoon door met Rutte 5, ondersteund door die duizendenden kiezers van de BBB. Hij hoeft alleen maar de stikstof als non- existent te benoemen en alle boeren stemmen ook op hem. Zo denkt hij en zo is hij ook jaren geweest. Coalities vormen met onmogelijke partners zoals met Samson, nu grootverdiener in Europa, toen hij onze hypotheekrente op verzoek van Diederik ging afschaffen in Ruil voor Rutte 11 of III, ik raak de kluts kwijt.
Stikstof naast de Veluwe, is al 1000 jaar zo, maar moet nu weg, door ambtelijke foutjes, foutjes waar ook weer Rutte of een van zijn kompanen verantwoordelijk voor zijn. Weg is Dijkhoff en weg is Putin vriend Halbe Zijlstra. Nou ja weg, Halbe zit de halve week in Den Haag om te lobbyen voor alle wegenbouwers. Hij is er dus nog, maar niet helemaal meer en ja Sophietje, het was een mooi liedje van Johnny Lyon, maar dit Sophietje moet gauw weg, door een van de vele achterdeuren die den Haag heeft, maar als zij zichzelf serieus zou nemen dan zou dit geschrijf niet plaatsvinden. Sophie, word top ambtenaar en ga doen waar je echt goed in bent. Geen idee wat, maar er is vast wel iets. Rutte en Pappie zullen je wel helpen.
Scherpe kantjes, geen geschrijf meer over schoonmoeders en geen geschrijf meer over alles wat dichtbij is, dat is de wens van mijn vrouw, want die denkt echt dat van alles wat ik hier neerschrijf naar ons wordt teruggebracht. Is onzin, het is maar fictie, maar ik respecteer haar wens.
Dus blogjes, waarbij vooral de lieve kant van de medemens beschreven wordt..
Oh OH wat was die Staghouwer goed en wat waren de vragen van die kamerleden slim en niet te vergeten wat deed Vera het weer goed.
Wij Spreken