De Raadgever

Een jaar lang geen bericht en nu vanavond net toen ik op het punt stond op twee van mijn kleinkinderen te passen, ging mijn mobiel. Het was hem, de oud-hoofdcommissaris Eric Nordholt beter bekend als de Raadgever belde mij!
werkelijk een prachtig slot van de dag en wat een eer dat ik denk dat ik hem mijn vriend mag noemen. Theoretisch gezien had hij al 15 jaar dood moeten zijn. Ooit werd er kanker uitgezaaid bij hem geconstateerd en vertelde hij mij aan zijn vaste tafel aan het raam bij hotel de l’Europe dat hijsnel zou sterven. Uitgezaaide kanker, een oncoloog van het AMC had hen dat verteld. Niets meer aan te doen. Hij de man die Amsterdam veilig had gehouden en de burgemeester, ik meen Ed van Tijn, maar het kan ook Patijn geweest zijn, had overrulled, Een doodzonde, maar hij had het gedaan. De veiligheid van de stad en het land waren voor hem belangrijker dan de toen geldende gezagsverhoudingen.
Met Pet en in Uniform, gewoon zoals het hoort en niet met een geel gevangenisvest aan zoals Frank, voor vrienden, de huidige hoofdcommissaris er er nu op TV en ik denk ook in het echt uitziet.
83 en weliswaar niet meer zonder zorgen, maar hij is er nog, Godzijdank Eric wat goed dat je belde. Jij zou nu samen met Levi nu de baas moeten zijn, niet Prutte en Klaag. Rutte is na 12 jaar op, niet alleen zijn Saab maar hij ook en Klaag heeft het nooit gekund. De laatste is door van Drimmelen op een paard gehesen, waar zij elke week vanaf lazert, is het niet in Den Haag dan is het wel in Brussel. Schandaal na schandaal, ze kan het niet ze begrijpt ons niet en ze kijkt op ons neer.
Voor haar zijn wijn echt “de lage landen” waar zij vanaf haar Troon op neer kijkt. Het domme volk.
Godzijdank dat je belde Erik, uren hebben we gekletst en gelachen, nu gisterenavond, het was geweldig. Wij alle lezers van deze Blog, wij hebben geen idee hoezeer wij jou en jouw bronzen stem geluid missen. Het ga je goed, jou en Annie en Ernst jouw zoon. Bel alsjeblieft nog eens in het komende jaar, dat zou mooi zijn.
Veel liefs voor jullie daar in Utrecht,
Kus,

wij spreken