Den Kaag

Den Kaag u weet wel waar onze regering nestelt, heeft vast wel zo’n winkel waar je twee brillen voor de prijs van één kunt kopen. Zo’n bril heeft Kaag, niet twee brillen maar één, die net zo groot is als twee brillen samen. De bril moet het aanzien zijn van elk gezicht, tenminste als je een bril moet dragen. De mijne was ik vandaag kwijt en ik was in paniek en heb wel 110 kilometer gereden langs al die bestemmingen, die ik op Goede Vrijdag had aangedaan. En ja hoor de aanhouder wint, tussen een stoel en de middenconsole van een auto waar ik even in gezeten had , daar was de bril. Godzijdank, want natuurlijk was ik niet verzekerd, ik ben nooit verzekerd als het er op aankomt. Staat in de polis, alles mag je kwijt raken, maar niet je bril. Dank aan mijn lief, die hem vond terwijl ik uitgeput in een stoel hing. De Bril, ja de bril, die andere bril is op reis, naar Washington op kosten van de zaak. Op een Wopke missie, want die heeft haar vast bijgepraat. Nooit gedacht dat ik Wopke ooit zou missen. Maar ik mis hem. Nou gaat de Bril over ons geld en sinds kort ook over het schandaal van Van Drimmelen. Van Drimmelen, hoe bedenk je het, heeft GeMetood. Van Drimmelen is een bedelaar, die voor de partij van de Bril zaken regelt in Den Haag en hoe is het mogelijk ook namen noemde voor op de kandidatenlijst. Je gelooft het niet, maar wat is het toch een ongelofelijke rotzooi daar in onze Haagstad, of liever Kaagstad. Een rotzooi, want terwijl alle praat en lul programma’s over elkaar buitelen en Wouter van de Telegraaf lispelend vertelt, dat hij het ook niet meer weet, is Kaag, degene die er over gaat, naar Washington.
Het D66 schandaal, dat al een jaar in de bureaulades ligt komt naar buiten en moet becommentarieerd worden, door Kaag, want zij is de voorzitter van het bestuur van de partij. Maar in Kaagstad is zij niet te vinden. Weg, omdat ze het ook niet meer weet, sterker nog, gewoon omdat zij zich geen raad weet. Zij is niet onze premier, die er wel weer een verhaal van gemaakt zou hebben, er geen actieve herinnering aan gehad zou hebben of iets anders, in prachtig Nederlands geformuleerd. Onbegrijpelijk voor het klootjesvolk, maar begrijpelijk voor de profiteurs om hem heen. Nee Kaagstad is weg en met een beetje geluk, is dit het einde van haar politieke liegbaan of loopbaan, u mag kiezen. Den Kaag of beter nog de Bril gaat struikelen over haar eigen arrogantie. Zo had van Mierlo het niet bedoeld. Hij had plannen met Nederland en ik weet zeker dat dat grootse plannen waren. Ik heb de eer gehad hem meerdere malen te ontmoeten. Zijn vrouw Connie is mijn vriendin, nou ja toen. Ik heb hem aangehoord en ik heb hem zelfs geloofd en op hem gestemd. Ooit, toen van Kaaghoven, Kaagstad of de Bril nog een luier aanhad. Zou ze trouwens ooit een luier aangehad hebben, eerlijk gezegd denk ik van niet. In je broek plassen dat deed je niet als Kaagbaby, nee daar wacht je mee tot je partijleider bent.
Tot het vrijdag is!

Wij spreken