Cancelen

Ik schrijf mijn stukjes en ik zie ons land snel kapot gaan. Weer een stikstof rapport van wetenschappers, nu uit Europa, het gaat slecht met onze natuur. Welnee, dat beetje natuur dat wij zelf aangelegd hebben, gaat prima. Die flauwekul wordt bedacht door een klein groepje, een klein groepje idioten die ons hun wil willen opleggen. Plasterk schrijft erover en Plasterk weet het. Hij heeft ervoor geleerd en Han Lindeboom ook. Ik zie veel nare mensen, ruziemakers, die mensen met goede bedoelingen cancelen, zo heet dat  tegenwoordig, cancelen , ze zijn gek, doorgeslagen, maar ze zijn er en het kan zo maar.

Vandaag rijdt Max hier rond met het hele circus dat daarbij hoort, maar wel na 38 rechtszaken, weer idioten die weer hun zin aan ons willen opleggen en voor hoeveel geld. Honderdduizenden komen naar Officier Max kijken, honderdduizenden, drie dagen lang. Er zal wel geen D66’er bij zijn. Die zitten allemaal te walgen in hun dure huizen en wachten tot zij hun slag kunnen slaan. Op het Java eiland in Amsterdam, in Nederland, bij de boeren! Weg met de boeren en weg met de auto’s, vliegtuigen en alles wat ons onze welvaart gebracht heeft en dat allemaal in dat kleine landje , waar niemand van gehoord heeft en niemand rekening mee houdt. Alleen Rutte en zijn bubbeltje. Schokschouderend loopt hij, stoer, dat vindt hijzelf en praten mag hij niet, dat moet de Koning doen. Voorlezen zal je bedoelen. Robin Hood vocht tegen Prins John, die de mensen uitbuitte, hij liet betalen om zijn uitgaven en kruistochten te financieren. Rutte is onze prins John geworden en Plasterk onze Robin Hood. Max is onze held, onze enige echte held, nou ja voor die 300.000 mensen dan, die naar Zandvoort komen. Max is ook mijn held. Ik ga hem niet zien die Max, want het is te duur, alles is te duur voor mij, voor iedereen. Rutte vindt dat niet erg. Kaalplukken vindt hij niet erg. Dat de ondernemers straks kapot gaan, omdat zij hun coronasteun niet meer kunnen terugbetalen, omdat ze nu met die hoge gasprijzen niets meer verdienen en de winkels hun deuren dicht moeten doen, dat vindt hij niet erg. Daar is hij niet van, Hij is van de grote lijn en van zitten blijven. Zijn mondhoeken druipen van enthousiasme als hij de ministerraad mag voorzitten, elke vrijdag. Van wie moeten de winkeldeuren dicht, wie pakt het Java eiland aan? D66!

Ik kan niet iedereen oproepen om naar Den Haag te gaan om een revolutie te ontketenen en ze eruit te schoppen, dat mag ik niet en dat ga ik dus niet doen. Maar ik zie het voor me, driehonderdduizend mensen naar Den Haag, ipv naar Zandvoort. Gewoon in tentjes op het Binnenhof, net zo lang tot zij weg zijn en wel voorgoed.

Misschien wil Officier Max wel mee, samen met Plasterk, dat zou leuk zijn, maar dan worden zij ook gecanceld, dat wel, net zoals ik.

Wij spreken