10%

Het is 1 september en de zomer is voorbij, het is herfst. De zon blijft langer slapen en daarom is het nog donker in de de kamer waar ik dit stukje schrijf. Het stukje moet korter zei mijn vriend Herman, 300 woorden geen 600. Ga ik nu proberen.

Rutte en Kaag zijn er uit. De minima, die eeuwige minima, krijgen er wat bij en wij de gepensioneerden nu ook. 10%. Nee niet dit jaar, Nee volgend jaar. Dit jaar moeten we het doen met zo’n €1500 per maand. Een benzineprijs van circa € 2,- 10% inflatie en een gasprijs, die maar liefst 10 x zo hoog is als vorig jaar om deze tijd. Groningen is dicht,  terwijl daar onze kans lag om in ieder geval Nederland goedkoop te verwarmen, maar er is besloten om dat niet te doen. Groningers compenseren we niet voor al hun ellende en onze Medelanders helpen we niet. Een leuk grapje op internet verhaalt van Nederlanders als asielzoekers in België en Duitsland. Als het niet zo verdrietig was zou ik er om lachen. 36 Geleerden in Trouw, hebben aangegeven dat het nu moet, nu vandaag en Jinek brulde dat ook  in haar programma, á raison van € 1 miljoen voor 6 maanden een uurtje per dag op TV. Henk Bleeker, gaf haar geen kans, onzin die stikstof , die 36 geleerden in Trouw tegen 1 Han Lindeboom. 5 Meter is de Stikstof depositie, niet meer, geen 25 kilometer.  Nederland zit nu op slot. De bloempjes en wormen in de Zandvoorste duinen overleven tijdens de aanstaande Grand Prix en ik ben tegendraads en rechts reactionair.  Mijn stukjes horen niet hier, maar bij Ongehoord Nederland oordeelde een oude vriend uit Leiden, 38 ja echt, 38 rechtszaken heeft de directie van de Grand Prix overleeft. Wat zou dat gekost hebben, 38 rechtszaken. Wie is die de Groot die ons dat allemaal heeft aangedaan, die van D66, waarom is Vera kamervoorzitter, terwijl zij, toen zij nog voor mij werkte geen deuk in een pakje boter kon slaan.  Vandaag straks, begint het feest in Zandvoort, 300.000 bezoekers, kan dat oude Zandvoort dat aan.? De haringboer Guijt had er vorig jaar niets aan, de meesten kwamen niet in het dorp. Het was er in en er uit. Naar het circuit dan, niet naar het dorp.

Remkes praat eindelijk met alle boeren en het gaat op hun manier, niet op die van de Groot. Stikstof meten op de vierkante meter, zoals het hoort, de koeien blijven gewoon staan en dan nog even vragen, waarom  men in Duitsland dat niet doet en België ook niet. Laten we in hemelsnaam straks onze stem laten horen, kan mij niet schelen op wie, maar niet op Rutte, niet op Kaag en al helemaal niet op die enge Segers, die uit de bijbelbelt. Weg ermee en dan bezuinigen op alles, zoals ik dat ook moet doen. Ik, welnee iedereen, iedereen tot €70.000,- min. De middeninkomens. Moet dat ? Zeker niet, er is geld genoeg. Het klotst tegen de plinten, maar het is niet voor alle Medelanders, het is voor de bubbel in Den Haag. Vluchten dan maar, welnee dat kan niet meer. Niemand wil ons hebben. 18 Miljoen idioten.

Ik reactionair, welnee, verdrietig,  10% erbij en 20% eraf

Sorry Herman, het zijn er teveel, 516  is teveel.

 

Wij spreken