zorg

Hans Wiegel schrijft er over en de baas van DSW, Chris Oomen komt alweer met een verhoging aanzetten, minimaal 1 tientje per maand. De medicijnen worden duurder. De omgekeerde wereld. Als in het bedrijfsleven het budget niet uitkomt en het wordt overschreden, dan word er bezuinigd. Net zolang tot een gezonde balans is ontstaan. Minder kosten en meer opbrengsten. Maar door de privatisering van de zorg hoeft dat niet. Iedereen kan zijn goddelijke gang gaan. € 75 Miljard is niet genoeg. Het moet elk jaar en beetje meer zijn. Of wij dat kunnen betalen interesseert niemand een reet. Zeker de coalitie partijen niet. Heerlijk nivelleren, dat is een groot Nederlands goed.
Natuurlijk gebeuren er in Frankrijk, België en Duitsland ook zaken die de aandacht waard zijn . Maar wij zijn wel de tweede belastingbetaler van Europa en het kan gewoon niet zo door gaan.
Bezuinigen betekent hier lasten verzwaren, niet bezuinigen. Ja op kunst en cultuur. Op de dwarsfluitles van uw dochter, noem maar op.
Hans ziet ook niet hoe de coalitiepartijen er met al hun eisen uit moeten komen, want voorlopig is niemand bereid om in te binden.
“Allemaal voor ons eigen”. CZ denkt aan 3 tientjes per maand. Veel geld voor ons allemaal. De jongeren gebruiken de zorg nauwelijks, de ouderen het meest. Wat moeten we daar nou mee.
Onze ambtenaren stapelen fout op fout en gestraft wordt er niemand. Af en toe wordt er een voorbeeld gesteld, maar daar blijft het bij.
De kliek van Saadia, daar schrijft de “Telegraaf” over, allemaal lid van de PvdA, natuurlijk. Die partij moet ergens hun leden vandaan halen, toch ? 9 zetels. Dat wordt alleen maar minder, lang leve Lodewijk.
Denk nou niet dat ik VVD stem of D66, ik stem niets om met onze opiniepeiler Maurice de Hond te spreken.: Nadat ze onze stem gekregen hebben, gaan ze weer hun goddelijke gang en roepen ze dat ze van ons een mandaat gekregen hebben. Niks mandaat, gewoon omdat het ze zo het beste uitkomt. En voor ons valt het niet te controleren.
Zeur ik, ja een beetje, heb ik gelijk, ja ook een beetje, maar wordt er goed en verstandig op ons gepast nee helemaal niet. Zijn wij het beste jongetje van de klas, jazeker wel!
Het is niet erg netjes wat ik zeg maar wij worden verneukt, verneukt door ambitieuze ambtenaren, die hun eigen belang stellen boven dat van ons.
Laten we het vandaag maar even allemaal vergeten, laten we om vijf uur maar even gaan genieten van de meisjes van Nederland, de leeuwinnen uit de polder.
Hup Holland hup

Hoe zou het met Bram zijn

Wij spreken