Van Werk naar Vlerk

Annemarie van Gaal, schrijft erover in de Telegraaf en ik regelmatig op deze blog.
Van werk naar werk.
Niet alleen de werkgever is verantwoordelijk voor opleiding, de werknemer is dat zelf ook. Alle werknemers, niet alleen de IT man , maar ook de metselaar en de dierenarts. Allemaal moeten zij zich klaar maken voor de volgende stap of ze moeten zich verder specialiseren. De IT’er omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, de metselaar omdat zijn werk na 20 jaar stenen sjouwen gewoon te zwaar wordt en de dierenarts omdat ook daar de vernieuwing niet stil staat.
Ambitie, een woord dat niet aan iedereen besteed is. Toch is het nodig om een klein beetje ambitie te tonen, omdat het werkende leven, het werkzame leven wel eens eerder afgelopen zou kunnen zijn dan u denkt of verwacht. Doe er wat aan.
Ontslaan is dankzij Asscher steeds moeilijker geworden. Dom, gewoon heel dom van hem om een zoals dat heet bewegelijke, want dat is de arbeidsmarkt, een bewegelijke markt in haar beweging te blokkeren. Drie vier banen, is normaal vandaag de dag in het leven van een werkend mens. Wel zorgen dat je het pensioen meeneemt want anders hou je daar aan het eind niets van over om te besteden. Maar verandering van spijs doet eten en dat geld ook van het wisselen van baan. Bovendien en ik heb persoonlijk bewezen dat het waar is, verandering kan een promotie inhouden en promotie kan een hoger inkomen betekenen, groeien door verandering. Dat is het motto voor vandaag, eerlijk gezegd was dat het motto 30 jaar geleden ook al. Maar zoals gezegd, Asscher heeft daar een stokje voor gestoken en de Tweede Kamer in al haar domheid is daar in meegegaan. Domheid, ja want de meeste Tweede Kamerleden hebben van een aantal dossiers gewoon geen verstand. Er worden stemmen geruild, zo van als jij met mij meestemt op dit dossier, dan doe ik de volgende keer op een dossier van jou.

Net de Tour de France, waar Mollema een ontsnapping gegund werd. Natuurlijk, “ de benen waren goed en het koppie was leeg” maar toch als Froome of Contador iets niet willen dan gebeurt het niet. Wel Mollema was geen gevaar voor het klassement, dus gaan met die banaan. Dat vonden wij Medelanders mooi en ja ik vond het ook mooi, prachtig zelfs. Eindelijk, maar weer dat gepruts aan zijn gezicht, terwijl hij op camera is, stop je kop onder de kraan Mollema. Dat continue gepruts aan je gezicht is geen gezicht, doen je collega’s ook niet. Onder de kraan ermee.

Even een grote stap, een stap naar Harry, mijn vriend Harry, van Business Class. Harry had dit weer een foute vriend in zijn programma, Tonny Keijzers, die van de auto’s. In 2012 kwam de FIOD en de belastingrechter met een voorlopige boete van € 2.500.000,-, voorlopig. Als Tonny dit jaar Wimbledon gewonnen had zou hij dat bedrag gewoon terug verdiend hebben, maar ja bruto en Tonny moet netto betalen en Tonny is geen Federer. Wat gedonder met de BTW en ik geloof, tenminste dat las ik en 3 pistolen. Ook ingeruild waarschijnlijk, als aanbetaling op een ingeruilde fiat Punto.

Want Tonny verkoopt alles en ruilt dus ook alles in, dus ook pistolen ook, dat denk ik, u niet? Ik zou het wel verteld hebben als ik Tonny was!
Gek dat Harry toch wel vaak dit soort deugnieten in zijn programma’s heeft, terwijl hij daar nou niet echt naar op zoek is. Business class trekt dit soort mensen kennelijk aan.
Tonny zit nu nog in Apeldoorn, waar Tonny straks zit dat weet ik niet tenminste als hij al moet zitten. De belastingkamer is toch wat anders dan de rechtbank, maar ja die pistolen. Btw carrousel heet dat, ik moet nog even weten hoe dat gaat, maar het klinkt gezellig.
En Tonny ziet er uit alsof hij wel van gezellige dingen houdt. Btw Carrousel, kun je daarop dansen. Of we Tony terugzien bij Harry, ik denk het wel. Tonny zal van de “Koning geen kwaad weten” iets anders kan hij ook moeilijk zeggen, toch!

Over de Koning gesproken, ik dacht dat hij met vakantie was, maar nee ik zag hem vandaag bij de herdenking van de MH17 slachtoffers. Bomen waren gepland en de namen werden genoemd, indrukwekkend, blijft het iedere keer weer. Maar ik vind ook dat we realistisch moeten zijn, de daders worden niet gevonden en bij verstek veroordelen, daar heeft niemand wat aan. Rusland beschermt haar inwoners en bij voorkeur de criminelen. Het brengt al die slachtoffers niet terug en de verwerking moet een keer kunnen beginnen. We hebben al heel wat indrukwekkende herdenkingen achter de rug. Onze regering was toen te laf om de onheilsplek door middel van militairen “ te bewaken” tegen plundering. Nu is het te laat voor waarheidsvinding. Op basis van de beelden en informatie van de Amerikanen weten we het allang. De Russen, punt uit.
Tot slot nog even naar Asscher, deze antiheld, hij heeft gedreigd de begroting voor 2018 niet te ondertekenen, als de lerarensalarissen niet omhoog gaan, pure chantage en als de formatie niet afgerond is. Gewoon pesten, daar is hij kampioen. Gauw naar zijn eigen kamp, dat is beter voor de gemeenteraadsverkiezingen van straks. Hij hoopt dat het kiezers trekt, Ik hoop oprecht van niet.

Wij spreken