Twee dode soldaten

Wat een arrogante snotneus is Rutte. Wat een domme vrouw is zijn meeprater Hennis.
Hoe vreselijk zijn deze twee VVD politici.
Allereerst de baas Rutte. Snel met zijn bekende grijns liep hij langs zijn zo geliefde camera’s. Nee hij ging niets zeggen, Hennis kon het wel zelf af en hij hoefde niets te zeggen over de twee in Mali omgekomen soldaten.
Hij was druk, althans die indruk, dat beeld, wilde hij , zoals dat heet “op camera “ overbrengen aan u en mij thuis in de woonkamer. “Druk en geïrriteerd.”
Hennis kon zichzelf wel verdedigen, daar had ze Rutte niet voor nodig, bovendien ik zei het al “hij had wel wat anders te doen”
En dan Hennis, nee ze dacht niet aan opstappen, dat deden ministers in mijn tijd als ze een onvergeeflijke stommiteit hadden uitgehaald of als er onder hun verantwoordelijkheid zoiets gebeurd was en bovendien was bewezen door de Onderzoek raad voor Veiligheid, gewoon opstappen, zij niet. Geheel in de lijn van haar baas probeerde ze slim te zijn en gebruikte een woordspeling niet “opstappen maar stappen”. Stappen die ging ze maken, stappen om te voorkomen dat het nog eens zou gebeuren.
Eerst, in opdracht van haar baas Rutte en natuurlijk de partijtop het leger financieel uitkleden, zodat ze wel gedwongen waren om met rotzooi op stap te gaan op gevaarlijke missies en daarna flink opgemaakt in de camera roepen dat zij de door haar zelf gemaakte rotzooi wel zou gaan opruimen. Opzouten mevrouw, zo werkt dat niet, niks opruimen, ja je kamer, alles in een doos en met het OV naar huis.
Er zijn twee dode Hollandse jongens, met vaders en moeders en broers en zusters, die met open en ongetwijfeld betraande ogen, naar jou hebben zitten kijken.
Het minste wat ik had willen horen is berouw en medeleven, niks daarvan, gewoon doorlullen, dat deden Rutte en Hennis. Geheel in de lijn van wat Ybeltje Berckmoes zei in haar boek “voorlichting loopt met u mee tot het ravijn”. Zou ze dan toch gelijk hebben, ik ben bang van wel.
Tom Middendorp, moest jarenlang zijn bek houden, immers de minister spreekt en heel af en toe de commandant der strijdkrachten. Vorige week, ja toen moest hij toegeven dat het materieel en dus de slagkracht van zijn troepen er niet best aan toe was. Vorige week, zou hij het rapport toen al even ingezien hebben?. En opdracht hebben gekregen, de minister alvast een beetje in bescherming te nemen. Ik kan me niets anders voorstellen. Zo is het gegaan en niet anders.
Dit stond er o.a. in :” De voortijdig ontplofte mortiergranaat die in juli 2016 bij een oefening in Mali het leven kostte van korporaal Kevin Roggeveld (24) en sergeant der eerste klasse Henry Hoving (29) hoorde bij een partij die ‘in den blinde’ via het Amerikaanse leger is gekocht, niet werd gecontroleerd en ondeugdelijk was opgeslagen”. Een derde Nederlandse militair raakte zwaargewond en kreeg een ‘afwachtende’ behandeling in het Togolese VN-hospitaal.”
Stomme Medelanders, stom stemvee, “hou jij ze arm dan houd ik ze dom”. Een uitdrukking van vroeger uit Brabant, van vroeger “aan me hoela”, nog elke dag zien en horen we dat, dat van dat dom houden! Alleen we hebben het niet meer in de gaten. Natuurlijk worden we elke dag weer verneukt. Kijk naar die PVV’er Bosma, die zonder dat de kamer het in de gaten heeft, het D66 voorstel over het raadgevend referendum opleest en alleen de naam D66 vervangen heeft door PVV. Het standpunt van Pechtold van, wat was het?, vier jaar geleden.
Ik citeer: “Bosma (gisteren in de tweede kamer) “dat volksvertegenwoordigers en het parlement niet onfeilbaar zijn en dat een referendum geen aanval is op de democratie maar een goede aanvulling op een systeem uit de 19e eeuw. Daarom zou de bevolking de mogelijkheid moeten krijgen om ja of nee tegen een wet te kunnen zeggen. Het enige wat ik (Bosma) heb gedaan is van D66 de PVV maken”. Verneukt!!!

Kereltje Pechthold heeft inmiddels een ander standpunt. Natuurlijk, want hij wil niet op zijn vingers gekeken worden en zeker niet door ons Medelanders en Rutte en Hennis ook niet. Niemand daar in Den Haag.
Toen wel natuurlijk, ze struikelden over elkaar heen, maar nu, nu duidelijk is wie er verantwoordelijk zijn…. Oorverdovend stil
Twee dode soldaten en niet eens sorry.
Henry Hoving en Kevin Roggeveld, 29 en 24 jaar oud
Ik zeg nu sorry namens ons allemaal, sorry voor al het onnodige verdriet,
Sorry voor al die huftertjes die ons land menen te besturen.
Sorry, sorry, sorry.
Ik heb er geen woorden meer voor!

Wij spreken