Tour de Flans

 

 

 

Een geel armbandje met daarop de letters “Live Strong”.

Weet u het nog, het was het armbandje van Lance Armstrong, de verguisde meervoudig tourwinnaar. Verguisd terecht, alhoewel hij jaren mijn held was, vind ik ook dat, nadat duidelijk was geworden dat hij de boel belazerd had, zijn prijzengeld moest inleveren en van het toneel moest verdwijnen.

Met dit soort mensen wil de fatsoenlijke wereld niets te maken hebben. Bovendien had hij de wielersport te schande gemaakt en al zijn fans te kakken gezet.

Weg met de man. Alhoewel niemand geïnteresseerd was in mening stond ik vooraan in de rij om hem te veroordelen. Zo hoort het toch zou je zeggen.

Het was mij toen al een raadsel, dat de man niet voor een paar jaar achter de tralies moest, immers bedrog of fraude is strafbaar in onze maatschappij. Tenminste dat heb ik geleerd op school.

Kort gezegd, gebruikers van doping, volgens de maatstaven van de WADA zijn oplichters die stiekem proberen hun prestaties te verbeteren ten opzichte van “ schone sporters” oftewel sporters die het zonder verboden hulpmiddelen doen.

Redelijk zou je denken en voor iedereen te begrijpen.

Welnee, jongen je bent gek, ik dus, immers onze eigen Michael Boogerd, grootgebruiker ondanks jarenlange ontkenningen heeft even hard meegedaan aan dit bedrog en zit niet in de gevangenis, maar aan tafel bij TV programma Tour du Jour op RTL7.

Gewoon aan tafel en lult er rustig op los alsof hij zou weten hoe het toegaat in het peloton, een peloton waar hij jaren volgespoten heeft rondgetourd, niet wetend wat de voor of achterkant van zijn fiets was.

In een “schoon” peloton heeft hij nooit gereden.

Dat had hij zonder zijn “bloeddoping” waarschijnlijk ook nooit gekund.

En Boogerd was niet de enige Nederlandse wielrenner, er waren er (veel)meer.

Maar daar ga ik u niet over lastig vallen, wel over de moraal van dit verhaaltje en dat is dat in ons landje een premie staat op liegen en bedriegen.

Boogerd doet het en Rutte doet rustig mee met zijn “ik heb er geen herinnering aan” toen het ging over het op de hoogte zijn van op zijn ministerie ontvangen brieven betreffende de dividend belasting! Liegen is de maat geworden en wat Boogerd kan , kan Rutte beter.

De tour en ook de politiek zijn voor mij taboe, als ik naar de tour kijk doe ik dat vanwege de prachtige beelden van het Franse land vanuit de boven de tour vliegende helikopter en als ik naar de politiek kijk dan doe ik dat om een van mijn verhaaltjes te kunnen schrijven.

Waarom, nou omdat ik gemerkt heb dat kijken naar hert gestuntel van de geschiedenis leraren en die andere onderwijzers die ons vertegenwoordigen in de kamer altijd mijn maag laat voelen dat er geen andere dingen erger zijn dan het luisteren naar die Infantino’s van ons land.

Infantino weet u wel die voorzitter van FIFA die Poetin vertelde dat zijn bestuur van Rusland was gaan houden en dat in aanwezigheid van Marco van B , de ex- voetballer en trainer en nu Bobo bij de FIFA.

Schaamteloos, Poetin kennelijk betrokken bij de raketaanval op de MH17 een veer in zijn reet steken.

Hoeveel waarde hechten deze mensen aan waardigheid.

Zouden ze thuis een spiegel aan de muur hebben hangen en sterker nog, zouden ze daar ooit in kijken. Ik kan het mij niet voorstellen.

Oh ja nog even over Rutte, u hoorde hem laats de EU toespreken van een verklaard tegenstander was hij geswitcht naar een verklaard voorstander van diezelfde EU, dat was even schrikken, maar ach dat kan in de politiek “overnight”

Waarom, eenvoudig, dit was zijn openbare sollicitatie, zijn eerste en misschien ook wel zijn enige. Zijn benoeming is natuurlijk al geregeld, wie weet door een Spaanse tover-arts of een Luxemburger met een drank probleem, ene Juncker.

Terug naar het begin, naar het gele armbandje.

Ik had mijn gele bandje bijna weggegooid, maar mijn vrouw vond het en vroeg wat ik er mee wilde. Nou eenvoudig, dragen dat ding, erger kan het niet worden.

Live strong,

 

 

 

Wij spreken