Slecht nieuws

Tom-Jan Meeus stopt er mee, licht gedesillusioneerd door alles wat hij in de afgelopen jaren in Den Haag heeft gezien. De ambtenaren en de politici, de professionals en de amateurs. Niet goedwillende, maar vaak gewoon slechte amateurs, ondeskundig en drammerig. Die laatste twee gaan vaak samen. Schreeuwen als je het zelf niet meer weet. Fuck de klimaatdoelen, lachen, de overgang op zon en wind, lachen. Stomme burgers, wij de activisten, wij bepalen hoe het verder gaat. Ben ik nou de tegendraadse idioot of zijn zij dat. Nou zij dus, de Urgenda’s en Milieudefensie, de carbon fotoprint en het liefst €5 per liter aan de pomp, auto uit en wandelend naar je werk.
Lees net dat Rutte niet naar Europa gaat, dus Tom-Jan weg en Rutte niet, is dat een tegenvaller, wel nee.! Op het moment dat onze politici zeggen dat ze niet weggaan, is het nieuwe contract vaak een uur daarvoor getekend. Natuurlijk gaat Rutte weg, hij heeft de wedstrijd op alle punten verloren en is de grip op alles echt kwijt.
Een lijstje maken heeft geen zin, gewoon op alles. Waar is Sophie, met reces of bij Mark thuis. De leider van de grootste regeringspartij. No where to be seen.! Nee Kaag heeft het voor het zeggen en er gebeurt helemaal niets meer zonder dat zij er iets van gezegd heeft. Het moet eerst, komt ie… “politiek worden afgehecht”, met andere woorden, zolang ik het niet wil gebeurt het niet! Punt uit.
Voor het centraal station in Amsterdam worden Bulgaarse jongeren met valse papieren naar de opvang voor Oekraïners gebracht en krijgen €260 zakgeld per maand, de IND is er niet en het gemeentebestuur kijkt nog even de andere kant op. Arm Nederland, dat landje aan de kust. Over een tijdje als ik allang dood ben, worden excuses aangeboden door de President van dit land, Amalia woont dan al jaren op een kasteel in Griekenland met haar Duitse echtgenoot, Maxima wordt mooi oud in Argentinië. Excuses voor wat ons volkje, ooit een democratisch landje, is aangedaan. Nederland is dan allang een provincie van Duitsland. Ene Rutte heeft het nog verkocht voor weinig, net zoals de KLM en Shell en Unilever en DSM en eigenlijk alles. Duitsland heeft lachend onze staatsschuld overgenomen en alle belastingregels geschrapt, 20000 ambtenaren (beambten) naar huis gestuurd en alle Duitse wetten hier van toepassing verklaard. Hard rijden mag weer en de alle belastingen zijn gelijkgetrokken met de Duitse. D.w.z. verlaagd en ons gas komt gewoon weer uit… Groningen, waar alle burgers volledig en binnen 6 maanden werden gecompenseerd.
Wij zijn gewoon Nederlands blijven praten, want dat deden ze in Noord Duitsland toch al en in de grote oorlog 1940-45 waren er al veel Duitsers, die iets van onze taal hadden opgepikt. Makkelijk toch! Hamburg en Rotterdam zijn nu de grote Duitse havens en dat is goed voor Rotterdam, want de Fruit Terminal is weer terug en dat betekent werk en dus geld.
Op een plein in Bonn staat dan een standbeeld van Merkel met daarnaast, veel kleiner een standbeeld van….. Mark ( die beste Freund von Angela).
Tom-Jan, we gaan je missen, slecht nieuws dat je stopt, slecht nieuws!

Wij spreken