Ruzie

Nederland wordt afgesloten van het Russisch gas : Ruzie. Belastingbetalers worden gediscrimineerd: Ruzie, Prutte gebruikt zijn Nokia en gooit zijn berichten weg: Ruzie, Amanda verbiedt het sproeien van de tuin: Ruzie. Over dat laatste wil ik in deze rubriek graag wat schrijven. Oninteressant, maar toch. In Aerdenhout staat op een landgoed een gebouw, dat eigendom is van FIFPRO, het pensioenfonds van de voetballers, dat beheert wordt voor een klein bedrijfje uit Loenen aan de Vecht. Dat bedrijfje heeft weer een ander bedrijf ingeschakeld voor het beheer. Ingewikkeld maar het is niet anders. Dat laatste bedrijf heeft een meneer aangesteld, die elke donderdagochtend langs komt om de parkeergarage te vegen en om de bewoners te helpen bij het oplossen van hun problemen. Veel kan hij niet want een lamp indraaien is al te lastig. Zijn naam is niet belangrijk, maar u kent de uitdrukking ” ik ben Piet en ik weet het niet”: zo ongeveer.
Het Park waarin het gebouw ligt was ooit van de Franciscaner zusters. Prachtig aangelegd voorzien van prachtige ornamenten.
Sinds de verkoop van een deel van het park aan projectontwikkelaars, zijn er maar liefs 5 verenigingen van eigenaren die slechts twee maal per jaar vergaderen en het over niets eens kunnen worden. De tuin, onderhouden door Sweco heeft hier onder te lijden. De prachtige rhododendrons komen water te kort en sterven. Een beroep van een van de bewoners wordt gehonoreerd, laten wij de rhodondendrons water geven. Het is enorme struik dus veel water is nodig. Het komt uit een sloot dus geen probleem. De eigenaar stemt toe en de vereniging van huurders neemt actie. Een pomp wordt besteld, draden en slangen en een sproeier, helemaal uit Nieuw Vennep. Er is een probleem, de stroom moet uit de hal komen, er zijn geen buiten stopcontacten. Akkoord zegt de beheerder, dat moet kunnen, het is maar twee meter en het kan makkelijk onder deur door. Pomp besteld, stroomdraden en slangen en de sprinkler uit Nieuw Vennep. Je raadt het nooit: Ruzie! Een draad in de hal, afgeplakt met ducktape om te voorkomen, dat iemand kon vallen, leidt tot een enorme ruzie tussen de bewoners. Een draad, geadviseerd door het beheerskantoor, ruzie. Amanda probeert zich eruit te praten door te roepen, dat er alleen met grote droogte gespoten mag worden, niet wetend dat de droogte ondanks een beetje regen verschrikkelijk is. Alle boeren klagen en waterschappen weten niet wat ze moeten doen om die boeren te helpen. Wij moeten stoppen met spuiten, want maar liefst 6 van de 24 bewoners heeft geklaagd : Ruzie en niet zo’n klein beetje ook.
Hoe belachelijk kan het zijn, mensen samenwonend in een appartement met een schitterende tuin verbieden het onderhoud vanwege een draadje. Een draad of beter een stopcontact aan de buitenkant tja dat is weer voor de VVE’s. Wat een flauwekul.
Weg met alle inspanningen. Goed gedaan Amanda, goed gedaan! Dat heet kapitaalvernietiging. Zo kinnen 6 “mensen” 18 mensen verneuken
Dit is maar een voorbeeld, waar gebeurd, waar mensen het leven elkaar onmogelijk maken: Ruzie Alleen maar Ruzie, Dank Amanda!

wij spreken