Potje belazer II

 

Potje belazer II

 

Vandaag is het maandag 12 juni, gisteren op 11 juni schreef ik dat wij vooral snel afscheid moeten nemen van onze politieke kopstukken, omdat zij feitelijk ons, u voor de gek houden. Iedereen wil regeren, maar dan wel volgens hun eigen agenda.

De VVD beloofde ons 5 jaar geleden, dat er niet aan de hypotheek aftrek getornd zou worden, maar een paar weken later was die ingeruild voor beperking van diezelfde aftrek, omdat coalitiepartner PvdA daarop stond. Laat ik nou werkelijk mijn hele leven gedacht hebben, dat die hypotheek aftrek zou blijven bestaan en áls ze daar ooit wel aan zouden komen, dat dan de inkomsten belasting drastisch omlaag zou gaan.

Welnee, ik idioot, idealist, dromer. Hoe heb ik de politiek zo kunnen onderschatten. Burger belangen bestaan alleen in verkiezingstijd, burgers tellen daarna niet meer mee. De stemmen zijn binnen en de deuren gaan op slot voor maximaal 4 jaar. Letterlijk op slot, ook tijdens de formatie. Tjeenk Willink een man uit een vorig tijdperk, vermoedelijk heeft hij nog zo’n ouwe Nokia telefoon en een fiets zonder batterij aandrijving met een hoog stuur. Herman, want dat is zijn voornaam, doet een beroep op de redelijkheid van alle partijbonzen.

Maar die kennen geen redelijkheid, die kennen alleen hun eigen wensenlijstje en daarop komen de woorden migratie ( het verplaatsen van hele bevolkingsgroepen), zorg en onderwijs voor en auto’s. Iets anders bestaat er nauwelijks. Het inkomsten potje voor dat alles is beperking van aftrek en ons wagenpark. Nu de melkkoeien van ons belastingstelsel.

De benzineprijzen zijn ( historisch) laag en dat betekent minder inkomsten voor de schatkist. Dan gaan we maar vaker flitsen, of we gaan een spitsheffing invoeren op het spoor. Ook een goeie is direct uit de “Telegraaf “: “trage formatie zorgt voor belastingstrop” met andere woorden “ we kunnen fluiten naar lange verwachte en onlangs beloofde belasting voordelen”!!

Zo zie je maar, ik heb gewoon gelijk! Hoe dat komt, nou het demissionaire kabinet is druk bezig met de begroting voor volgend jaar en die begroting is weer gebaseerd op het “lastenverzwarende en nivellerende regeerakkoord” uit de crisis begroting uit 2012.

Geloof het of niet, het staat er echt: 2012, 5 jaar geleden en dat terwijl het alweer een hele tijd goed of beter met ons gaat. Echt waar, ons land wordt bestuurd door de PvdA met 9 zetels en de VVD 33 zetels. Deze beide partijen hebben verloren, de PvdA dramatisch, de VVD een beetje, maar toch verloren en dan gewoon een begroting maken voor 2018. De leiders van deze partijen leven onder een tegel en Jeroen, die van financiën idem dito.

Ja maar de derde dinsdag van september dan?, de dag waarop de minister van financiën de nieuwe begroting presenteert. Nou die stellen we dan een keertje uit. Als die formatie zo traag gaat dan maar!! Het is niet anders. Maar dát lieve mensen, komt niet bij de heren op, nee we bekvechten net zo lang door, totdat de tijd voor een aangepaste begroting op is.

Het volk doet er niet toe, die betalen toch wel. Ze, de spindoctors en de kranten, proberen ons te laten geloven, dat het geld al weer verdeeld is. Dat er dus voor ons het volk niets overblijft en dat terwijl datzelfde geld tegen de drempels aan klotst.

Als we midden in de crisis € 600,- miljoen aan Brussel moeten betalen, omdat Brussel een andere reken methode hanteert om de welvaart van Nederland te berekenen, dan is het geld er binnen twee dagen. Natuurlijk komt dat ook omdat Jeroen voorzitter is van de Eurogroep, iets is in Brussel en dat graag wil blijven, maar toch, we hebben het gewoon, want we hebben het gewoon.

Daar waar wíj moeilijk moeten doen over 10 euro, daar gaan onze volksvertegenwoordigers over miljarden, zonder ook maar te knipperen met hun ogen.

Laatst las ik, vorige week geloof ik, dat alle, ik herhaal alle Europarlementariërs €4500,- netto onkostenvergoeding per maand krijgen. € 4500,- het moet niet gekker worden en transparantie, nou bij de VVD niets, helemaal niets en in Hongarije en Polen lachen ze zich “ de ballen uit de broek” hoezo niet, daar hebben wij toch gewoon recht op.

Nog een: , een hele ouwe al. Elke maand vergaderen ze ook nog even in Straatsburg ( Franse deel), verhuist het hele Brusselse zooitje naar Straatsburg, alles gaat mee, kosten c.a. €200 miljoen op jaarbasis. Tel uit je winst!

En wij, wij moeten het doen met de crisis begroting uit 2012.

Lieve Medelanders, wij worden gewoon gefopt, belazerd, wij betalen mensen als Henk Krol meer dan € 100.00,- per jaar om ruzie te maken en om zich te vergissen.

In zijn gay-krant periode ging het al mis en vandaag is er weer ruzie in de partij en niet zo’n beetje ook.

Er is eigenlijk ruzie in heel Nederland, over alles en nog wat.

Straks krijgen we ook nog ruzie met Red Bull omdat ze een slechte auto bouwen voor Max en ruzie met Roland Garros omdat Kiki verloren heeft en ruzie met……

Laten we nou gewoon alleen ruzie maken met onze vrienden in den Haag die ons constant voor de gek houden, belazeren is eigenlijk een beter woord!

Oh Ja…. Het laatste nieuws, de formatie is weer mislukt, slecht nieuws, weer even wachten!

 

 

Wij spreken