Patjepeeër.

 

Ik had eind 2018 serieus besloten, mijn gedachten , bezinningen en overwegingen niet meer aan het papier toe te vertrouwen, ook al voelde het vaak goed en had ik er plezier in.

50 Jaar werk en levenservaring is toch wel iets, zeker als je in die jaren duizenden mensen hebt ontmoet en vele honderden teleurstellingen hebt moeten overwinnen. Het is toch wel wat, dat moet je delen, maar tegelijkertijd realiseerde ik mij dat ik niemand behalve mijzelf een plezier deed met het op papier zetten van mijn gedachten.

Toch niet helemaal waar deze gedachte, want er kwamen veel reacties, reacties die vroegen om een vervolg.

Welnu, ik heb besloten het nog een keer te proberen, immers onderwerpen genoeg en zeker nu de schooljeugd gaat spijbelen om het kabinet er toe te dwingen het afgesproken klimaat beleid versneld tot uitvoering te brengen.

Klimaat beleid? Het voelt als zure regen, het woord voelt als luchtfietserij, letterlijk, we gaan iets doen met de lucht die wij inademen, die lucht die overal vandaan komt en meegenomen wordt door de wolken die met grote snelheid over ons piepklein landje vliegen.

Het maakt niets uit dat talloze knappe koppen verklaard hebben, dat wij de CO2 niet kunnen verlagen en dat de uitstoot al minimaal is, zeker niet zolang de Polen en de Hongaren hun kolen gestookte centrales opporren om extra energie te leveren aan…… Nederland.

Nederland, dat miljarden uit de Groningse bodem gehaald heeft en die verkrachting van het Groningse land en haar burgers op zijn eind loopt, plotseling besluit er maar helemaal mee te stoppen.

Een Gotspe noemen ze dat in Amsterdam. Gewoon de boel belazeren en dat bij Matthijs bezegelen door een tiental kinderen te laten verklaren, dat zij de aarde willen redden voor hun nageslacht. Waar of liever wanneer heb ik dat eerder gehoord?

Als het in DWDD geweest is dan is het goed, dan heeft Nederland het kunnen horen en kunnen Wiebes en zijn kornuiten hun gang gaan.

Kunnen onze Haagse vrienden, nadat een of ander planbureau de financiële haalbaarheid heeft doorgerekend ons vertellen welke kosten (onbetaalbaar en niet door te rekenen) wij en onze kindskinderen moeten betalen om CO2 terug te brengen tot een verwaarloosbare portie! Wat was het ook al weer 0.000003% minder voor!00 miljard? Of 200. Als we naar de Noord-Zuidlijn kijken dan wordt het zeker 300 miljard, want in overschrijdingen zijn we goed of liever nog in plannen zijn we slecht of eigenlijk niet, want we plannen om het volk dat betaalt te bedonderen met ramingen, waarvan zij de leiders van ons land weten dat ze nooit gaan kloppen. Maar als het paard in dit landje op de wagen is, dan is het al gauw de schuld van de voorganger en kunnen ze schouderophalend doorgaan. Ook al zeggen Klaas Dijkhoff en het CDA het, dat het nets gaat worden of betere nog, dat er nog niets besloten is.

Urgenda de TV kleuters en de nieuwe baas van D66 zijn dus maar gaan drammen en ook al zegt Rutte hardop dat de politiek in dit land niet door rechters wordt bepaald, maar door het kabinet en de kamer (met een schuin, lees begerig oog blijft Mark dromen van Brussel), biedt onze MP niet echt weerstand tegen deze heilloze beweging.

Europa aan de stekker, laat me niet lachen. !0.000.000 auto’s in dit landje, nog een beetje meer in de rest van Europa en ga zo maar door.

En waar komt die Electra dan vandaan? Nou van Poetin natuurlijk, die met twee grote gasleidingen Europa en dus ook ons (of niet) van….gas voorziet om juist elektriciteit op te wekken. Maar serieus 10.000.000 auto’s op het net. Laat me niet lachen.

Wat mij nou zo verschrikkelijk verbaasd is dat er niet een groep volwassen mensen bij Matthijs zit, met gele hesjes aan, die het kabinet vragen te stoppen met al die flauwekul en om haast te naken met het herstel van Groningen of liever de restauratie van Groningen en de restauratie van het inkomensplaatje van hun ouders ,dat door dit kabinet en de meeprofiterende steden danig wordt aangevreten.

1 ½ procent kregen we erbij, lachen 5 of liever 6 procent gaat er af. Maar wij zijn een rijk land en van een rijk land kun je plukken.Ja dat is het goeie woord plukken, het woord voor 2019 wordt PP’er of te wel een Plukpoliticus.

In het Amsterdam van Femke staat PP’er trouwens voor Patjepeeër.

Dat woord zegt genoeg.

Welterusten en droom zacht.