Met de “Franse slag”

Het is vandaag 19 februari en het journaal van 8 uur is net voorbij en wij in de Pays Bas zijn maar liefst 3 keer verneukt in dat ene journaal.

-De energiekosten gaan omhoog ( een beetje Rutte en een heleboel Macron)

-De puls vissers moeten veel meer inleveren dan verwacht ( emotionele druk van de Franse vissers en een NGO die zich bewust niets aantrekt van wetenschappelijke rapporten over diezelfde puls visserij)

-De KLM zijn we vanaf nu voorgoed kwijt. Elbers blijft op het pluche en Smith( de echte baas van Air France- KLM) lacht zich dood.

Trouwens alle Fransen lachen zich dood, hebben ze toch mooi geflikt, die domme Hollanders, gewoon verneukt.

Ik leg het even uit.

Macron wil scoren in Europa, zoveel is iedereen wel duidelijk. In Frankrijk zelf lukt hem dat niet zo goed en het is een beproefd recept in de wereld geschiedenis, dat als het in het eigen rijk niet zo goed gaat, dat je het geluk, als afleiding voor het grommende volk, gaat zoeken in het buitenland.

Voor Macron is dat in volgorde van belangrijkheid Europa en daarna Nederland.

In Europa maakt Macron goede sier met duurzaamheid en dat vertaalt zich in ons landje in een klimaatbeleid, dat nu al onbetaalbaar wordt en dan moet het CPB het rapport over de kosten nog publiceren. Die durven niet meer, weet ik zeker!!

De energierekening gaat omhoog en niet zo een beetje, €330 per huishouden. Vergissing van toetje Mona, weet zij veel. Nee niet zo heel veel, dat blijkt. Belastingverhoging na belastingverhoging, maken gas en elektra onbetaalbaar. Wiebes vond het allemaal vreselijk, maar ja vergissen is menselijk en het kabinet, ja dat waren toch ook mensen…..dus. Nee terugdraaien dat gaat niet, misschien volgend jaar! En gij geleuft dat zeggen in het zuiden, nou ik niet.

Dan de puls vissers. Er zouden zo’n 40 van de 80 boten blijven varen tot 2021 geloof ik, dat was het goede nieuws, hard uit onderhandeld door de ChristenUnie in het Europees Parlement.

Dat was een paar dagen geleden, maar vandaag was dat weer voorbij in het zelfde 8 uur journaal. Niks de helft, niks 50 % nee, 5% mag door vissen. Met dank aan Europa, met dank aan de Fransen.

Ja en dan de KLM, onze blauwe trots, het bouwwerk van Plesman. Weg, in ruil voor wat loze beloftes mag Elbers nog een jaartje blijven zitten en dan wordt hij er, door de heer Smith uitgedonderd. Een potje met goud, laat je niet zo maar staan. En een potje met goud is de KLM de laatste jaren zeker. Niet dankzij ons kabinet en zeker niet dankzij de Franse moeder, maar gewoon door hardwerkend personeel en de goede naam in de reiswereld die daarmee is opgebouwd.

Als ik op een van mijn talloze reizen in zo’n blauwe vogel stapte, dan was ik thuis, ook al moest ik soms nog uren vliegen.

Les Bleus hebben onder dreiging van ontslag van Elbers, de kas en de vloot van ons “blauw” ingepikt. Clear Daylight Robbery. Ooit ingezet door Leo van Wijk en nu vakkundig afgemaakt door Ben Smith een Canadees in Franse dienst.

Wat spreken ze naast Engels ook al weer in Canada?, juist Frans, lachen. Wedden dat……

“Laat mij maar even” heeft Ben tegen de groot aandeelhouder van Air-France( de Franse staat) gezegd. Laat mij maar even en ja hoor, daar gaan we weer, verneukt. 25000 handtekeningen hebben niet geholpen, Mark Rutte was nergens te bekennen, Nee onze Cora van Nieuwenhuizen mocht het opknappen. (Cora van de Mora is beter) Wist zij veel. Ik vraag me af, of haar Engels wel goed genoeg is om met Ben serieus te hebben onderhandeld.

 

Een journaal, drie kluchten:

1Energie

2Pulsvisserij

3KLM

Verloren, omdat onze leiders alles doen :

 

“ met de Franse slag”

 

Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple

Mijn God, heb medelijden met mij en met uw arm volk (Willem van O)

 

Wij spreken