Majesteit

Nee ik heb het niet tegen onze koning/vlieger Willem-Alexander, maar tegen u prinses Beatrix.

Wij hebben elkaar 1 maal ontmoet. ik heb (te)kort met u mogen spreken! Ik was en ben onder de indruk. Het is daarom, dat ik hier en bij deze zou willen voorstellen, om u vanaf vandaag Koningin-Moeder te noemen in plaats van Prinses.Wat de Engelsen kunnen, dat kunnen wij beter en omdat u dat naar mijn mening veel langer en beter gedaan hebt dan de inmiddels overleden Queen Mum verdiend u deze aanspreektitel als geen ander.

U bent altijd “voornaam” geweest, uw plichtsgevoel heeft u altijd voorop gesteld en u heeft het Nederlandse volk gediend, zoals wij dat eigenlijk niet verdiend hadden.

U heeft uw ouders met respect behandeld en uw kinderen een fatsoenlijke opvoeding gegeven, Uw zusters hebben hun steentje bijgedragen aan de uitoefening van uw koningschap, niet allemaal evenveel, maar toch.

U heeft het verdriet gekend van het verlies van een kind. Een bijzonder kind, mag ik wel zeggen. Ook hem heb ik een maal mogen ontmoeten, vier uur lang zelfs en wat hebben wij een pret gehad, toen. Een slimme en vooral fijne baas en een voortreffelijk sportman. Ik heb mijn strijd toen tegen hem, dan ook (met eer) verloren.

Koningin Moeder, daar zal uw zoon de Koning geen bezwaar tegen hebben en ik denk dat Maxima als het zover is, ook wel zo genoemd zou willen worden.

Maar goed, zo lang is het gelukkig nog niet en het is daarom dat ik aan u de Koningin Moeder een dringend verzoek heb. Niet alleen namens mijzelf, maar ik weet zeker dat ik dit verzoek ook doe namens veel medelanders.

“Zou u die informatie even willen meepakken, een paar uur in deze week , maximaal!”

Beloof ik u!

Even ter onderbouwing van mijn verzoek een korte beschrijving van de casus: de verkiezingen in maart j.l. zijn al weer ver achter de rug en het wil maar niet lukken met deze formatie. Mark wil verder regeren en niet voor Belg uitgemaakt worden en uw oud-onder koning Herman Tjeenk, nu informateur moet te lang nadenken.

Stelt u voor, een heel weekend bellen en praten en dan…… nadenken. Mark zei vandaag op TV, dat ze nog niet eens over de inhoud praten, maar of “ ze wel met elkaar willen”

Eerlijk gezegd ben ik er niet gerust op dat Herman met een oplossing komt. Hij neemt de zaak te serieus. We hebben nu geen Diederik meer, waarmee Mark een snel akkoord kan sluiten, met overboord zetting van al onze principes. Nee Majesteit, ze kunnen geen serieuze meerderheid bij elkaar krijgen en Pechtold is gek geworden bij het idee dat hij zijn zin niet krijgt, of liever zijn Pia. U weet wel die vrouw die de dood op eigen verzoek heeft voorgesteld in de tweede kamer.

Nogmaals Majesteit, zou u het niet even willen overnemen. Ik denk dat ze er allemaal blij mee zouden zijn. Uw medelanders in ieder geval wel.

Dit gaat het niet worden en u heeft zoveel ervaring, nou weet ik wel dat het in uw tijd ook niet altijd even gemakkelijk is gegaan en dat men u er wel een van verdacht heeft liever over links dan over rechts te gaan, maakt niet uit. U weet hoe het moet hoe het spelletje gespeeld wordt en eerlijk gezegd, ik schreef het al eerder ik vertrouw ze ook niet. Halbe wil minister worden. Mark wil weer de grote baas zijn en Melanie heeft het huis bij verkeer en waterstaat nog niet op orde, dat heeft u wel gezien als u bij uw kleinkinderen op bezoek gaat, wat een rommeltje die A4 om maar niet te praten over de A44. Kortom het VVD flottielje ligt klaar om uit te varen alleen het wachten is op de meerderheid.

Zoals u weet is het kabinet nu demissionair en dat betekend dat Koenders nog op zijn plaats zit en de wereld over schiet, lezingen geeft en ons buitenlands gezicht bepaald en ja Asscher is er ook nog steeds. Die ken ik ook en ik weet uit eigen ervaring, dat die niet echt te vertrouwen is.

Die gaat zoals Koot en Bie dat zo mooi konden zeggen “samen voor ons eigen”, die heeft Diederik afgeslacht en is voor de snelle winst gegaan zonder resultaat!, helemaal niks !Lekker puh!

Dus, u begrijpt het en misschien heeft u stiekem wel gehoopt dat iemand u zou vragen, nou dat is voor zover ik weet nog niet gebeurd, dus doe ik het maar. Kijk uw zoon, lijkt mij een verdomd aardige vent, niet dom, maar ook geen tovenaar, ligt ook wel goed bij het volk, daar niet van, maar Staatsrecht, ik weet niet of dat nou echt zijn dingetje is?

Voor u is het “appeltje eitje “ toch? Naar u luisteren ze wel en als ze snel het bordes op willen en dat wil Mark, liefst morgen nog, dan is het opschieten geblazen en doen wat u ze opdraagt.

U de Koningin Moeder, klinkt echt beter dan Prinses.

Toch?

 

Majesteit alvast bedankt.