Lente

De hele wereld walgt van de foto’s en dus de gebeurtenissen in Oekraïne . Gert Jan Knoops vertelde hoe moeilijk is om de schuldigen aan te wijzen en ik besloot dat mijn mening er niet meer toe doet. 200 stukjes heb ik in de afgelopen jaren geschreven en en behalve 1 “like” heb ik geen idee of ze wel gelezen worden, dus misschien schrijf ik ze voor de kat zijn …… Toch drijft iets mij om wel op te schrijven wat ik voel en vooral wat ik ervan vind.

Van mijn jeugd vriend Tames kreeg ik oude foto waarop ik stond als jong acteur in de schouwburg van Haarlem en tijdens de bijeenkomst na de begrafenis van joke in Vreeburg in Bloemendaal dorp, vertelde een lieve mevrouw hoe wij ons hadden ingespannen voor de jeugd van Bloemendaal. De hockeyclub, toen onze kinderen daar speelden. Wij mijn vrouw en ik moeten toch iets goed gedaan hebben , toen 100 jaar geleden. Dat alles gebeurde na de tweede wereldoorlog, er was vrede. Nu valt iedereen over elkaar heen, over de gruwelijkheden in de wereld en niemand doet iets. Ja we sturen wapens, maar “feet ont ground” ho maar! Een bom op het Kremlin en klaar is kees, zou ik zeggen.

Gewoon het risico nemen, want anders krijgen wij de Russische beer niet meer terug in de kooi. Ja dan zullen er ook in Europa doden vallen, maar zo kan dat niet langer. De olie en gas boycot zou nog een beetje kunnen helpen, maar ach wie ben ik. Rutte heeft de gruwelijkheden “veroordeeld” en dat stelt ons Medelanders gerust, toch ? of vergis ik mij? De Belgen speelden het volkslied van Oekraïne op een viool toen Zelensky ze, het parlement, via een videovberbimdikg, had toegesproken. Wij hadden “Attje Kuiken” klaar staan met een mooi nawoord, maar dat ging door weer een domme fout van kamervoorzitter Bergkamp, niet door. Weg was Zelensky, nou heeft hij Attje niet gehoord.

Oh ja en Thierry was er niet bij. Die is voor Putin, dat weten we nu ook. FVD stemmers jullie weten we waar jullie aan toe zijn. De Uil van Minerva en Putin en oh ja de Tribunalen niet vergeten die komen eraan. De wereld op zijn kop en ik maar schrijven, voor helemaal niemand, nou ja voor mezelf. Vandaag is ook het derde klimaatrapport van het IPCC uitgekomen, kort gezegd komt het hier op neer: sneller en grootschaligers acties zijn, nodig anders raken de klimaatdoelen uit zicht. Nou Plasterk heeft onlangs zeer duidelijk uitgelegd, dat het best goed gaat met ons klimaat en Plasterk geloof ik, dus die klimaatdrammers moeten maar even naar de 5e plaats. Eerst Oekraïne, dan Rusland, Iran, Syrië en Sri Lanka en daarna kopen we circulair gemaakte koffie uit Flevoland en eten we uitsluitend nog Vega hamburgers, Aan de koopkracht doen we niks want onze grote roerganger op Financiën, die er volgens vriend Youp niets van begrijpt, gaat ons, haar bevolking, waar “niemand mag vallen”, haar verkiezingsbelofte, niet helpen.

Ze laat ons allemaal vallen, een paar vriendinnetjes uitgezonderd Vera natuurlijk en nu ook mevrouw Marjan Rintel, die uitgerekend in het weekend waarin haar benoeming als opvolgers van Elbers bekend werd, de treinen waar ze nu de baas van is liet stilstaan, allemaal, een dag lang!! De gestrande reizigers mochten het uitzoeken, bussen werden niet ingezet. Een mooi begin van een desastreus eind. Mevrouw Rintel gaat het verliezen van Air France CEO Ben Smith en het KLM blauw wordt het rood wit blauw van Air France Mevrouw Rintel, gaat overspannen, of met een “burn out” naar huis, want ja vliegtuigen zijn toch heel wat anders dan gesubsidieerde treinen en dan ook nog dat Frans. Want dat spreken de fransen en erger nog, ze gedragen zich als Fransen.
En de Fransen zijn de straf die “God” het mooiste land ter wereld Frankrijk gegeven heeft als compensatie van al dat moois. De Fransen zijn als volkje al vreselijk en nog erger om mee te werken! Dat is eigenlijk zolang ik leef, nog niemand gelukt. Vraag het aan mijn clubgenoot Christiaan, hij was er ambassadeur. Ben benieuwd of ze überhaupt Frans spreek die Rintel! maar ach ja het is weer een vrouw aan de top, of ze het nou kan of niet! Het quotum zal en moet worden gehaald.
Kijk maar naar de benoeming van van de Meer Mohr, nu President Commissaris bij ASML. Ik heb haar van dichtbij gezien en als mijn kandidaat aangedragen bij Post, een rotzooi werd het en daarna bij nee ABNAMRO idem dito, maar Vrouwen in de top……!!!!Was toen een foutje van mij!

Arme Elbers, verneukt, eerst door Wopke en nu door Sigrid. Wij allen worden elke dag verneukt, maar dat zijn we gewend. Door Mark en door “mondkapjes” Sywert en nu ook nog door Hugo, die er niet meer over gaat.
Maar lieve mensen, doden op straat, verkrachtingen, opwarming, het maakt allemaal niet uit,
de keukenhof is open, buiten is het 6 graden,
het is Lente!

Wij spreken