Hufter

 

 

Dat is wat Lodewijk Asscher is gewoon een hufter. Mes in de rug of kromzwaard zoals de kranten schreven. Maakt niet uit, hij doet het gewoon. Eerst bij Samson en nu bij coalitiegenoot Hennis. Ogen dicht en steken maar , maakt niet uit waar! Zo word je politicus, gewoon door en door gemeen zijn en een goed voorbeeld voor al onze medeburgers. Het maakt niet uit of je je vriendje verneukt. Als het goed lijkt, gewoon doen. Onze Lodewijk.

De PvdA is gedecimeerd tijdens de verkiezingen, daar past bescheidenheid bij, welnee gewoon om je heen slaan en er razendsnel voor zorgen dat je nog wat baantjes inpikt. Doen ze ook weer met de ogen dicht, Markouch in Arnhem en nu weer Jette Kleinsma, als Commissaris van de Koning in Drenthe. Wat heeft dat mens gepresteerd, helemaal niks. Te voorzichtig en te bang als staatsecretaris, maar nu plotseling kandidaat nr. 1 voor Drenthe. Niet te geloven, echt niet te geloven.

Natuurlijk moet Hennis de eer aan zichzelf houden en ja jammer dat ze geen minister van Buitenlandse zaken kan worden. Zeker er is paniek bij de VVD en Tom Middendorp moest direct bij de familie van de dode soldaten op bezoek “ hij meende wat hij zei” liet de moeder de kranten weten! “Dat haal je de koekoek”, het zou niet zo best zijn als dat niet zo was. Maar hij komt een beetje te laat en als dat onderzoek er niet geweest was dan had Hennis hem niet gestuurd, zeker niet!

Hennis is fout en verantwoordelijk en ja daar hoort aftreden bij, althans zo was dat, maar ik schreef het al eerder, sorry is tegenwoordig genoeg, maar ik hoop en denk nu niet meer! Ik hoop dat ze voor die koninklijke weg kiest, na het debat en niet daarvoor. Dan heeft ze de kans om het uit te leggen, aan ons de Medelanders. Zo hoort het en daarom is het schunnig wat Asscher presteert en laten we dat niet vergeten en hem dat ook niet vergeven. Hij zat in hetzelfde kabinet, Hennis is zijn collega, zo ga je niet met elkaar om. Hij wel!. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig!

Natuurlijk gaat hij straks voor het burgemeesterschap van Amsterdam of een belangrijke positie in Europa en dan doet hij hetzelfde wat al zijn politieke vrienden en vijanden doen, wat Den Haag doet. Doen alsof er niets aan de hand is, nooit iets gebeurd is. Schijnheiliger kan het niet.

Beter nog hufterig,

 

Wij spreken