Helsloot

Hij, Helsloot is de geleerde, die een advies uitbracht om de Groninger gaswinning niet te minderen, omdat het gevaar wel meeviel. Benschop (Shell) had hem opdracht gegeven voor dat onderzoek. Dat alles, terwijl iedereen kon zien dat de huizen in gaswinningsgebied langzaam in elkaar zakten. Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit. Topambtenaren van economische zaken en de bestuurders van de NAM (Shell en Exxon) stemden hun communicatie voortdurend op elkaar af.
Deze informatie is afkomstig van documenten in handen van de NOS. Oplichting door de overheid, hoe vaak komen we dat de laatste jaren niet tegen. Met de belastingdienst op een eerste plaats, worden wij Nederlanders continue belazerd, dat mijnheer Benschop nu de baas van Schiphol is, zal niemand verbazen. Een ambtenaar, mislukt als politicus, heeft een vrienden baantje gekregen. Net zoals Halbe Zijlstra en Cora van Nieuwenhuizen zijn zij voorbeelden van de valse realiteit in Nederland. Natuurlijk kunnen ze Rutte even bellen en hij hun. Duidelijkheid omtrent de rol kan nu niet gegeven worden, want er komt een parlementaire enquete en tja daar moet je even op wachten. Even zorgen, dat je niet echt in de problemen komt, daar hebben we tijd voor nodig, toch? Zo gaat dat in een land waarvan de leider al 12 jaar lang de alleenheerschappij heeft. Hebben wij zijn fractievoorzitter de afgelopen tijd gezien, in de Nokia affaire? Nou ik niet. Rutte doet het lekker alleen. Waarom pikken wij dat toch, waarom laten wij ons belazeren? Gewoon, omdat wij zo langzamerhand murw geluld zijn. Plat gepraat door allerlei enge mensen met hun eigen agenda. Politici noemen wij ze, van Aerdenhout tot Amsterdam en van Haarlem tot aan Delfzijl, overal zitten ze, het lijken wel mieren. Alleen uitroeien, dat lukt niet echt. De echte politici zitten in Den Haag en in de provincies. Remkes is zo’n voorbeeld, van Commissaris in Noord- Holland naar Gouverneur in Limburg en dan nog even een commissie er tussendoor. Hoe zou dat er op zijn loonstrookje uitzien. Heeft ie er drie of staat alles op één loonbrief. Ik denk dat hij er drie heeft. Vriendjes politiek, zeg maar vrienden politiek, want het gaat om belangrijke zaken. Het gaat om ons. Al die ministers van nu en hun staatssecretarissen, die moeten straks allemaal weer een baantje krijgen en Rutte dan. Nou lijkt me simpel, Rutte wacht op de laatste val van Ursula of van (vader Abraham)Timmermans en dan hop het vaderland of liever Europa doet een beroep op hem en weg is ie. Een belastingvrij salaris en een BMW van de zaak. Wist u, dat er alleen in de regio Brussel meer dure BMW’s verkocht worden dan in heel Nederland?? Gewoon een weetje.
Brussel is ons Europees putje, waar veel, zo niet alle overgebleven politici in worden geloosd, niet alleen uit Nederland, welnee uit heel Europa. Ben benieuwd wat voor functie Orban straks krijgt, of is die al gewoon “binnen”.
En Helsloot dan, nou die wacht op zijn volgende opdrachtje, nu van Schiphol, denk ik.

Wij spreken