Gek

Wij gaan de bijstand aanpassen, althans wij gaan in een aantal steden een proef doen, om na ik weet niet hoeveel jaar bijstandtrekkers een inkomen te garanderen doordat zij de gelegenheid krijgen te ondernemen met behoud van een zekere uitkering. Weliswaar moeten zij het meerdere dat zij verdienen afstaan aan het UWV, maar zij krijgen de gelegenheid te ondernemen met behoud van een zeker inkomen.

Welke ondernemer in de afgelopen jaren kon beginnen met een nieuwe onderneming terwijl de overheid zijn salaris garandeerde. Geen enkele!

Staatsecretaris Jette Kleinsma heeft het vandaag geïntroduceerd. Niet te geloven. Gegarandeerd salaris, ik kon mijn oren niet geloven. Het is echt waar. Natuurlijk weet ik dat veel medelanders de bijstand prefereren boven werk, maar dat heeft te maken met feit dat zij zwart bijklussen en dus meer verdienen terwijl zij in de bijstand zitten, dan wanneer zij er uit zijn.

Er wordt terecht op deze mensen gejaagd, maar het is zo lonend dat dat fenomeen onuitroeibaar lijkt.

Gek,

Dat vluchtelingen voorrang krijgen bij het vinden van woonruimte boven Medelanders, die al jaren op zoek zijn naar diezelfde woonruimte. Dat zij zakgeld krijgen en een televisie, of geld daarvoor en dat geen enkele tegenprestatie gevraagd wordt. En niet vergeten een simkaart om te vertellen dat ze op vakantie komen zodra ze een verblijfsvergunning hebben.

Gek,

Dat de Partij van de Arbeid terwijl zij, althans hun ministers op de winkel moeten passen, probeert allerlei linkse plannen door de Tweede Kamer te duwen.

Gek,

Dat Henk Kamp van de VVD plotseling opkomt voor het Nederlandse bedrijfsleven en activistische aandeelhouders buiten de deur probeert te houden. Terwijl Wouter Bos nog niet zo lang geleden overnames door buitenlandse bedrijven van Nederlandse, heel normaal noemde.

Wij deden immers hetzelfde.

Gek,

Dat wij er niet bang voor zijn dat de blauwe staarten van onze KLM vliegtuigen straks overgeschilderd worden in de kleuren van Air France, terwijl wij er tegelijkertijd niets aan doen om onze luchthaven een beetje blauw te houden. Macron, de nieuwe Franse president gaat dat regelen let op mijn woorden, dat van die staarten dan. Onze dappere Dodo Sharon Dijksma, de verantwoordelijk staatsecretaris heeft de directies van beide maatschappijen gewaarschuwd, “ lief zijn voor elkaar”, geen ruzie meer maken! maar Jos, de baas van Schiphol lapt dat aan zijn laars.

Een drankje drinken met Elbers, baas van de KLM prima, maar verder gaat hij zijn goddelijk gang. Hij heeft zich voor de zomer wel ingeroosterd om koffers te sjouwen, maar ach, dat is voor de foto.

Meer dan een paar koffers zullen het niet zijn, koffers meenemen wordt trouwens te duur en het is slecht voor zijn rug.

Gek

Dat Jinek steeds beter wordt en haar leermeester Jeroen bijna verslaat. Om maar niet te spreken over haar concurrenten bij de EO en RTL, Tijs en Humberto! Die zijn nergens meer. Iedereen gaat voor Jinek. Die heeft ook minder gasten dan Humberto, die denkt alleen nog maar in grote aantallen en hij lacht overal om. Zo irritant! En Tijs, arme Tijs, al zet ie een emmer thee dan wordt het nog niet gezellig.

In Amerika krijgen ze, zo lijkt het nooit genoeg kunnen te krijgen van beroemde anchormen en wij in Nederland gooien goeie presentatoren er uit als ze 65 zijn.

Hoe goed Herman en Dione ook hun best doen bij de Tour, zonder Mart en zijn avondetappe, ga ik slapen.

Ik ben vast niet de enige.

Het is waar, je moet met je tijd mee gaan, maar ik heb Mart nog nooit bij een hotel zien wachten op een winnaar die niet geïnterviewd wilde worden en ik heb Mart nog nooit bijna onder een inparkerende ploegenbus zien komen. Nog nooit!

Een glaasje wijn, leuke gasten die niet veel te vertellen hadden maar dat hoefde ook niet want Mart had genoeg “weetjes” om in ieder geval mij aan de buis gekluisterd te houden. Daar had hij de meeste gasten niet voor nodig.

Gek,

Dat Macron, de nieuwe president van Frankrijk, in twee maanden meer indruk op de wereld maakt dan Trump in een half jaar en Rutte in 5 jaar. Versailles vandaag was overweldigend. Of het parlement maar even naar hem wilde komen luisteren. Die erewacht, dat decorum. Er zijn natuurlijk genoeg azijnpissers die hem nu al het predicaat zonnekoning geven, maar gelul. Het was een top show. Wie de Fransen een beetje kent, weet dat dit de manier is om dat verdeelde volk weer een beetje zelfvertrouwen te geven. “Allons enfants de la Patrië Le jour de gloire est arrivé !

Zo doe je dat. Niks Catshuis, gewoon Versailles.

Ik zie Rutte al lopen of zitten in de Glazenkoets, welnee een jacquet en dat is het wel, waarschijnlijk met ongepoetste schoenen. Wij Nederlanders poetsen onze schoenen niet of nauwelijks, de Duitsers haten dat aan ons. Ongepoetste schoen jasses bah.

Nee wij hebben Lucky TV met Willie en Maxima, best grappig, maar erg trots word ik er niet van.

Gek,

Dat Hans Wiegel nog steeds indruk op mij maakt als hij weer eens op TV is. Het orakel uit Ljouwert heeft stijl en humor in zich verenigd en belangrijker nog, hij kan om zichzelf lachen. Een gouden gave en of zo irritant voor zijn tegenstanders. Rutte probeert dat ook, maar wij lachen voornamelijk om hem. Mark lacht alles weg, zo van niks aan de hand, gewoon aan het werk, Lodewijk weet niet wat lachen is , Lodewijk kan wel spugen, niet naar het torentje maar erop. Hij weet dat dat station, voor hem voor goed gepasseerd is.

Alhoewel misschien realiseert hij zich dat nog niet, maar u en ik weten wel beter. Dat gaat niet gebeuren.

Gek,

Dat de Telegraaf niet meer van ons is! Kijk ik ben niet zo van Sjon, maar deze aankoop had ik hem wel gegund.

Johan, de laatste echte hoofdredacteur van de Telegraaf draait zich om in zijn graf. Johan is de vader van Mark Jens en ik kende Johan en zijn zoon inmiddels een bekend schrijver en journalist!. Johan was een van de laatste grote journalisten. Dat zeggen ze daar ( onder journalisten) graag over zichzelf, klinkt ook wel goed, net zoals Ferry van Elsevier. Toppers met echte verhalen die waakten over “ het geheim van Soestdijk”.

Dar hoeft niet meer, dat hebben we verkocht aan de botox koningin van Rotterdam Maya Meijer ,voor nu even de nieuwe Koningin van Soestdijk. Zij is van made bij Holland en die gaan er iets moois van maken. Made by Holland, moet eigenlijk zijn Made for Holland, maar is nu Sold by Holland, want die krenten uit ons koningshuis wilden het niet meer, het werd te duur.

Vergeet niet Maxima kost ook een vermogen, kijk alleen maar eens naar hoeden en haar jurken van Edouard Vermeulen van Natan uit Antwerpen. Kost een vermogen.

Nee ons Versailles is weg, wordt iets voor start-ups.

Gek

Nog even terug naar de Telegraaf! De halve Nederlandse pers is in nu Belgische handen en Henk Kamp heeft niets gedaan, helemaal niks. Met de ABN deden ze ook niks toen die in Belgische handen kwam. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Heeft de staat goud aan verdiend en Zalm als beloning nog een keer formateur gemaakt, zo gaat dat allemaal, dat weet ik toevallig precies. Van Sjuul, maar wie dat is , dat is mijn geheim.

Gek,

Trouwens dat Joop van der Ende het niet gekocht heeft, die man heeft wel iets koninklijks en hij woonde in Baarn, dus hij wist dat het te koop stond. Kan niet anders, hij fietst er elke dag langs . Joop had ook een stal, een stal met artiesten, niet met paarden, maar wel met André van Duin erin en nog zo wat van dat gedoe en musicals, heel veel musicals, geen paarden dus, maar wel een stal. Dus het had best gekund.

Ja en Joop praat graag over zichzelf en dat is best fijn, zeker als je over wat je gedaan hebt tevreden bent. Nou ja eigenlijk heeft Sjon het gedaan met “Big Brother” , maar een zeurpiet die daar over begint.

Nee Joop is prima, een beetje de Amerikaanse droom, had Joop ook, maar dat is helaas niets geworden. Joop had er ook de rondleidingen kunnen geven en dat tegelijkertijd een quizje doen zo van : “weet u waar u bent en weet u ook wie ik ben”. Nou, en dan maar praten, had hij de tijd van zijn leven gehad, met…. betalende luisteraars, Live

Gek,

Maar echt respect heb ik voor Alex Mulder van Unique uitzendbureaus die, terwijl hij echt geen reet verstand van heeft van Musicals, geld stopte in Soldaat van Oranje in Katwijk, daar op dat vliegveld. Die show met dat echte vliegtuig. Vet Gaaf, echt waar! Moet je naar toe, Maak je geen zorgen, wordt nog tien jaar verlengd. Om Joop te pesten. Lachen.

Alex dus, die van de Soldaat, vertelde mij eens, dat zijn show al langer liep dan de tweede oorlog geduurd had en ook dat Joop in al die jaren en ondanks verschillende uitnodigingen, nog nooit was komen kijken.

Stinkend jaloers was Joop. Toch een minpuntje. Nering ziek heet dat toch?

Joop ga een keer, niet zeiken, gewoon doen, dat maakt je nog groter dan je al bent en Alex vindt dat leuk.

Ik ook

Te Gek, wij zijn gek.

 

We spreken