De diepte in

Onze belastingen worden tijdelijk verlaagd, echt waar. De aan het gas en weet ik veel gekoppelde prijzen worden enigszins aangepast om een compleet faillissement van de bevolking van deze aangeharkte stadstaat te voorkomen.

Het demissionaire kabinet gaat ” aan de knoppen” draaien. Yesilgöz, staatssecretaris Energie gaat dat voor ons doen.

Het zit zo, u weet het niet, maar het zit zo. Als de gasprijs omhoog gaat stijgen onze lasten mee en stijgen derhalve ook de inkomsten van onze staat, zomaar gratis geld. Dat geldt ook voor de prijzen aan de pomp, een kwartje meer betekent 3 miljard voor ….. de staat, lees de algemene middelen. Gekoppeld belasten heet dat, echt!

Meevallende belasting inkomsten.  Oplichting is het.

Pieter zie hierboven, wil het anders, U en ik weten het allang. Misbruik van macht, dus functie elders.

De staat kan niet failliet, haar burgers wel. Maar dat interesseert niemand daar een reet, daar niet, in Utrecht niet en in Amsterdam helemaal niet. Die van Doorninck heeft weer een claim aan haar broek van 130 miljoen. Klein bier in haar geval.

Het is net de Titanic hier, we gaan langzaam ( nou ja langzaam) ten onder en het orkest speelt door, sterker nog het orkest zoekt al 8 maanden  nieuwe leden, of liever een groep pluche tijgers die bereid zijn onder leiding van de reeds 120 jaar zittende schouderschudder en lachebek Rutte nog een paar jaartjes de boel op stelten te zetten.

Oh Ja .We hebben er ook een nieuw woord bij : Kaags Ja Kaags, goed ik maak er een zin van : Hé gedraag je niet zo Kaags.

In goed Nederlands betekend dit arrogant, afwijzend, hautain. Gewoon Kaags.

Koop een bril met 0 glazen, hoge hakken, haar achteloos achterover, kijk of er camera’s in de buurt zijn en als die er zijn ga er op zijn Kaags op af.

Bijvoorbeeld in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam staan voor restaurant van Dam altijd wel een paar jongens van Privé of RTL Boulevard met een camera. Grote kans dus dat je scoort. Niet op een tafel springen daar. Die tafels zijn te klein!

Dus samengevat. Kaag houdt de formatie 7 maanden op, introduceert tegelijkertijd een nieuwe uitdrukking “je op zijn Kaags” gedragen, maakt nu deel uit van de ploeg die een regeerakkoord in elkaar timmert en gaat daar aan onze knoppen draaien als …u raad het ” onze nieuwe minister van buitenlandse zaken. Kaag 2, Rutte 4, Wopke 2 (lees Wopke  onze ex-voorzitter van het collegium van LSV Minerva en partner bij McKinsey )nooit iets gedaan wel altijd bezongen, terwijl hij plechtig trappen afdaalde, althans zo gaat dat bij Minerva en bij McKinzie zal het niet veel anders geweest zijn en nu, nu gaat het net zo. Hij gaat over ons geld, maar kan nooit iets zeggen, zoiets van ” met die tering Seegers wil ik nooit meer praten of  Kaag verneukt ons of beter nog ik zou die Kaag wel eens een b….. willen geven. Maar dan krijg ik gelazer met Liselotte.”

Zou mooie TV opleveren. als het al zou worden uitgezonden, want die van der Wulp en Joost die iedere avond bij Jinek en OP1 zitten, onze nationale duiders, worden gewoon betaald door……  de NPO, lees Rutte

Omtzinnig verhaal, ik hou ermee op. Ik ga aan een paar knoppen draaien, flikker mijn vrouw eruit, laat de hond nog maar 1x per dag uit, koop geen Sheba meer voor de poezen  en zet de verwarming op zijn laagst en ga vannacht  uit alle hier geparkeerde auto’s 5 liter diesel jatten.

Zo draai ik aan de knoppen, hoop dat Omtzigt, de vriend die ik nog nooit ontmoet heb, het begrijpt.

Die ‘dronken rokende ouwe man’ (quote D66) zei dat gister op TV, we gaan de diepte in. Ik zei het al, we zitten op de Titanic

 

 

Wij spreken