De Bondscoach

 

 

 

Dick Advocaat heeft de handschoen opgenomen. Voor hoeveel geld is niet belangrijk. Hij moet van een groepje verwende einzelgängers proberen een team te maken.

Dat het niet meevalt hebben we in twee wedstrijden kunnen aanschouwen. Ook dat hij zich tijdens de wedstrijd druk maakt. Mooi om te zien. Een vakman aan het werk.

4-0 Tegen de Fransen was een ramp, het was Verstappen tegen een opgevoerde straatauto.

Geen kans, tegen de Bulgaren werd 3-1 een mooie eindstand, alleen jammer dat de Zweden het beter begrepen hadden en met 4-0 van Wit-Rusland wonnen.

Pierre van Hooydonk was de enige die het hardop durfde te zeggen “ zand erover” zei hij in de uitzending van NOS Sport, oftewel het is afgelopen.

Eerlijk gezegd hebben wij daar ook niks te zoeken in Moskou, maar aangezien deelnemen belangrijker is dan winnen is het toch leuk om er naar toe te kunnen.

Verliezen is zelfs voor ons Medelanders een ramp maar je niet kwalificeren een doodzonde.

Waarom dit allemaal, ik heb er geen verstand van en het spelletje echt begrijpen doe ik dus niet. Daar heb ik mijn vrouw, een oud hockey kampioen voor. Die zit te schreeuwen op de bank. Zij begrijpt de combinatie of het gebrek daaraan beter. Wat ik wel begrijp, maar dat is mijn vak en daar ben ik goed in is dat de intelligentie van de interviewers te wensen overlaat. Die jongen Jeroen Stekelenburg, stelt de ene domme vraag na de ander. Tom Egbers is niet veel beter, bovendien vind ik dat die snotneus van een Jeroen, meneer Advocaat moet zeggen. Knap van meneer Advocaat ( ja,ook meneer Advocaat voor mij) dat hij het allemaal over zich heen laat komen, met een intelligente gelatenheid. Het is kennelijk niet anders. Overigens wat een verschil met Blind de vorige Bondscoach, alleen al de lichaamstaal langs de lijn, de compassie, de liefde voor het spel. Alles zie je daar in twee x drie kwartier, top, een genot om naar te kijken.

Het kijken naar Blind was als het kijken naar een lege WC pot. Een pot bovendien waar niemand opzat. Er gebeurde gewoon niets of om bij de metafoor van de WC pot te blijven er “ gebeurde geen drol”. Constipatie heet dat. Daar heb je overigens middeltjes voor en dat is oneerbiedig gezegd nu meneer Advocaat. Hij, Blind was er overigens wel bij vanavond, een glaasje wijn losjes in de hand. Volkomen ontspannen, hij was zeker nog bezig met de verwerkingsperiode, want dat hij zich realiseerde dat hij in de voetballerij nooit meer aan de bak komt, dat kon je niet aan hem zien.

Patser zonder passie, met spraakles. Geen enkel berouw, geen enkele ingetogenheid. Dat doet zijn zoon beter. Flinke vent die Daly, ik zou met rot schamen met zo’n Pa. Plaatsvervangende schaamte zou op zijn plaats zijn voor de vader, maar niets daarvan, zijn zoon was ook nog eens een van de betere spelers op het veld. Bravo!

Goed, terug naar van Hooydonk’s opmerking “zand er over” oftewel het wordt niets meer en we kunnen Moskou wel vergeten.

Ik vind dat te kort door de bocht. Egberts is te optimistisch maar de wonderen zijn de wereld niet uit en het zou leuk zijn als we het tegen alle voorspellingen in toch zouden halen.

Gaat Rutte nog meer lachen, want dat is goed voor onze economie en ik gun het meneer Advocaat. Een mooier afscheid kun je niet voorstellen en ik neem aan dat meneer Advocaat na deze inspanning toch wel zal stoppen, alhoewel, als ik Johan Derksen moet geloven weet je dat bij Advocaat nooit. “Money Talks” bij hem, schijnt het.

Nog even over Gullit. Los van het feit dat die man niet bepaald makkelijk praat en los van het feit, dat ik zelden iemand zichzelf voorafgaande aan zijn benoeming zo heb horen aanprijzen, de vlog door hem geplaatst op instagram, die hij in de kleedkamer opnam was ronduit schandalig. Was een goede voetballer, is een slechte, nietszeggende coach. Hij zou de taal van de spelers spreken, heeft niemand iets van gemerkt! Toch.

Weg ermee, laat ie zich gaan bezig houden met al zijn exen. Als je dat niet kunt managen dan heb je niets te zoeken als assistent-coach bij ons Oranje.

Kortom, tot in Oktober en bidden op een wonder, of Zweden aanvallen, veroveren en inlijven, zoiets. Moeten we overigens wel doen voor eind September.

Succes meneer Advocaat!

 

Om nog even in de sport te blijven: met Max ging het weer kut, nu was het niet de motor of de software, maar Max zelf, hij maakte een Massa J fouten. Maar goed hij pas 19. Dat komt wel goed.

 

 

Wij spreken.

ligwakker.nl