Code wit

Tot mijn stomme verbazing werd de te verwachten sneeuwstorm, niet besproken tijdens de persconferentie van Rutte en door hem voor de onbelangrijke details, zoals zachtjes rijden, afstand houden en binnen blijven niet doorgeschoven naar de Jonge, niet naar Kuipers of Gommers en ook niet naar één van de 200 OMT leden. Zij allen hebben immers overal verstand van. Niet bij Jinek, OP1 of tijdens nieuws uur. Nee een man in een oranje hesje vertelde ons op het journaal hoeveel zout hij al afgegraven had, dat hij het al op de wegen gestrooid had, maar dat het door de avondklok niet veel effect zou hebben want het werd niet “ingereden” door het gebrek aan verkeer. Reden ik zei het al “de avondklok”.
Die verdomde avondklok krijgt ook overal de schuld van.
De ijstijd lijkt aangebroken, het gaat een week vriezen. Ik hoop niet te hard en ook niet te lang, anders gaan klimaatdrammers ons weer vertellen, dat deze ijsberg in ons land veroorzaakt wordt door de opwarming van de aarde. Ik hoop wel, dat al die verdomde windmolens vastlopen door sneeuw en ijs en dat vooral op de Noordzee een paar van die dingen in zee zullen vallen.
Code wit, een prachtig moment om even onder de lock down uit te glijden op een sleetje met de kinderen, die ik ben ervan overtuigd, op het moment dat ze maandag naar school gaan en masse ijsvrij zullen krijgen. Heerlijk, eindelijk een beetje genieten! Weliswaar op 1,5 meter afstand en maar 1 sneeuwpop per kind. Al dat gelul over open of dicht was dus tijdverspilling. Gewoon dicht en sleeën maar. Maar toch. Diezelfde natuur die ons uiteindelijk de Corona gaf, komt nu met een oplossing die alleen zij kan bedenken. Sneeuw en vrieskou. Niet uit Wuhan, maar uit Rusland of daar ergens in de buurt. De Poetin wind. Deze winden waaien uit alle richtingen en wat onze linkse vrienden ook beweren, wij hebben het niet in de hand. De klimaatdoelen worden in de war geschopt en geen leugen kan verdoezelen, dat wij het klimaat niet in de hand hebben. Is er te veel uitstoot in Polen, met een uurtje of twee hangt die rommel boven Nederland (code grauw) als de wind uit het oosten waait. Is er een

zandstorm in de Sahara, dan zijn de volgende ochtend alle Nederlandse auto’s rood. (Code rood) en moeten de wasstraat in.
De winden waaien en nu moeten wij helemaal oppassen en daar om begrijp ik niet dat noch Rutte noch de Jonge, noch hun vrienden Kuipers en Gommers niet in beeld zijn gekomen, immers met een paar goeie klappers op s ’rijkswegen, liggen de verschillende Ic’s weer vol.
En dat kan de zorg niet aan. Over de zorg gesproken, de niet regulieren zorg, weet u wel die zorg die niet door kan gaan vanwege de drukte op de Ic’s. Vorige week werd ik keurig op schema geholpen aan mijn rug een niet direct noodzakelijke ingreep. In het Haga ziekenhuis in de Haag, waar neurochirurg van der Gaag met zijn team in 7,5 uur de rotzooi in mijn rug opruimde veroorzaakt door een Belgische arts uit Hasselt die mij drie jaar geleden wel even van een beklemde zenuw zou afhelpen. Patrick op den Akker is zijn naam.

Van der Gaag heeft het natuurlijk niet zò gezegd, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en toen van der Gaag na de operatie ook nog de tijd nam om mijn lief te bellen en tegen haar zei: wat moet uw man die drie jaar een pijn gehad hebben. Nou dan weet je het wel. Onthoudt die naam: Op den Akker, Hasselt.
Niet naar toe gaan. Nooit! Maar nu terug naar de Code Wit. Mannen die morgen, het is nu drie uur in de nacht en de zenuwpijnen verhinderen mij te slapen, veel sneeuwpret zullen hebben, tenminste dat hoop ik, dat zijn Asscher, Lodewijk Asscher en Wiebes. Geen OMT meer, dat is geloof ik ook afgezegd van wege de sneeuwstorm, zoomen hoeven ze ook niet meer maar, gelukkig voor u en mij voorlopig hebben ze ook geen baan meer.

Zij hebben hun verantwoordelijkheid genomen zoals dat heet, eindelijk, het werd tijd. Lekker wachtgeld en straks een mooie andere baan, met een bijbehorend salaris. Geen financiële zorgen, zoals u en ik, maar gewoon lekker sleeën of wandelen in het bos.

Het is goed dat in ieder geval Asscher weg is, weg uit de politiek zelfs. Ik heb hem van zeer nabij meegemaakt en het is een man die moeite heeft om zich actief afspraken te herinneren. Net zoals zijn

ex-vriend de Premier, dat heeft mij de bedenker van de vrachttram in Amsterdam heel veel centjes gekost.
Onbetrouwbaar en uitsluitend op zoek naar eigen gewin, net zoals de meeste van zijn vrienden, van zowel links als rechts overigens. Baantjes, Baantjes, Baantjes.

Ergens verstand van hebben, dat is niet waar het omgaat, het gaat om politieke idealen, over doordouwen, maakt niet uit of de burger dat wil. Maakt niet uit wat het kost. Een staat kan niet failliet U en ik wel, de KLM trouwens ook, maar de staat niet en dat weten al die zogenaamde politici.

Kijk naar Wiebes, fout op fout gestapeld en toch steeds weer een baan, in het kabinet nog wel. Loyaliteit aan de baas, Rutte dus, dat is waar het om draait in den Haag. Loyaliteit wordt beloond

Maar morgen niet, morgen is de wereld wit, de corona weg, als is het maar voor een dag en morgen gaan we het ijs op, de korte baan of lange en als we dan goed kijken dan hebben we het geluk dat we ergens in Nederland Asscher en Wiebes op Noren naar de Noren zien schaatsen heel ver weg en heel snel en voorgoed.

Uitgezwaaid oor al die slachtoffers, die zij achter hebben gelaten. Het wordt nog heel vol daar!
Om nooit meer terug te komen!
Geniet

Wij spreken