Boele Staal

Ik noemde hem al eens de borrelkoning van Nederland. Maar dat was fout, ik was weer niet bij de les. Nee hij is de Reeën koning van Nederland. Niet alleen is hij een van de meest succesvolle baantjesjagers van Nederland, maar hij heeft zo las ik vandaag ook een eigen wildviaduct (ecoduct). U hoort het goed een Ecoduct. €20.000.000 heeft het gekost inclusief de uitkoop van een sauna. Boele is lid van D66.

Boele heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, hierbij enkele van zijn nevenfuncties:

 • Begonnen als politiebaas in het politieke bolwerk van de PVV dat Almere heet. Boele was daar baas van de politie.
 • Boele werd daarna Commissaris van de Koningin in Utrecht enzovoort, enzovoort
 • begin 2007 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging Banken (NVB), de brancheorganisatie voor de in Nederland actieve banken. Het ging om een part-timefunctie van drie dagen per week. Per 1 juni 2013 werd hij opgevolgd door Chris Buijink.
 • Staal is vanaf mei 2007 plaatsvervangend ondernemerslid van de SER, waarin hij VNO-NCW vertegenwoordigt.
 • Staal is sinds 1999 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ONVZ
 • Staal is sinds 2008 voorzitter van het Comité Nederlandse Veteranendag, vanaf 2014 Nationaal Comité Veteranendag
 • 14 jaar voorzitter van de raad van commissarissen van Twijnstra Gudde, van 2001 tot 2015.
 • Sinds 2013 is Staal voorzitter van de raad van commissarissen van Vitens
 • Staal was sinds 2008 bestuurslid van Stichting Continuïteit verbonden aan FC Utrecht.
 • Staal werd in 2013 voorzitter van de tijdelijke RvC van SC Heerenveen.
 • Staal was lid van tweede kabinet Balkende, daar wilde hij uit en lid van de Eerste Kamer.

Deze opsomming om even te laten zien dat deze man een onvoorstelbaar aantal functies heeft binnen geharkt en nog, want nu is hij, weliswaar waarnemend, burgemeester van Arnhem. Een vreemde benoeming zo schrijven de kranten dan.

Boele, ik heb hem een aantal malen ontmoet, uitsluitend op feesten en partijen, daar laat hij zich graag zien, kan met je praten zonder je te zien en naar je luisteren zonder je te horen.

Boele is wat de dames een charmante man noemen. Maar niet zo charmant dat hij je naam onthoudt als je 4 keer naast hem hebt gezeten tijdens een diner.

Nee het is vooral Boele vooruit en dat moet ik toegeven is hem geweldig gelukt.

Boele is nu bijna 70 dus wie weet gaat hij het wat rustiger aandoen, maar…. Je weet nooit als er weer goed betaalde baan langs komt, Arnhem zou hij die zomaar weer kunnen pakken.

Boele is ook een beetje het voorbeeld van de bloedarmoede bij D66, je zou toch denken dat die partij ook wel wat andere kandidaten heeft, om hier wat bij te beunen. Nee dus.

Waar het Amsterdam jaren geduurd heeft voordat de Arena, de naam van Johan Cruyff heeft gekregen en dat pas een jaar na zijn overlijden werd besloten, heeft Boele nu al zij eigen Ecoduct.

Het mooie nou van die overgang is dat de reeën er geen reet aan hebben want de komend 2 jaar is dat ding, voor overstekend wild afgesloten, omdat er wel eens een fietser gebruik van zou kunnen maken, Een mooi Staal(tje) van prutserij van de ambtenaren van de provincie Utrecht want daar ligt dat ding.

Neer er moet eerst een duur fietspad komen voordat de reeën ,de herten en de fazanten er over heen kunnen.

Schande Boele, dat hebben jouw mensen en die van van Hattum en Blankevoort de aannemer, kut geregeld en weer met belastinggeld van……..u en ik. Ja echt. Het houdt nooit op! Twee jaar dicht, lachen toch! Maar in ons landje niets bijzonders.

Dit verhaaltje gaat eigenlijk niet over Boele, maar over al die schooiers, komt van:  (bij elkaar schooieren) onze volksvertegenwoordigers, die in Den Haag  vrolijk blijven rondlopen ook al gaat het niet geweldig met de formatie en is de werkeloosheid onder ouderen te hoog. Reden. Als het niet lukt dan is er altijd wel een goed betaalde baan, bij voorkeur ad interim, het liefst als zzp’er, dat declareert lekker weg.

Oh ja nog een nieuwtje, wie wordt de nieuwe burgemeester van Zaandam? wel ja Jan Hamming, hij was of is nog burgemeester van Heusden met 43000 inwoners en bestaande uit een paar kernen, altijd makkelijk. Van 43000 gaat hij naar 73000 inwoners in Zaandam. Lastige stad en of hij gekwalificeerd is, geen idee. Dat weet de Raad. Hoeven wij het volk niet te weten. En de raad bestaat weer uit slecht willende amateurs, dus tel je geld maar na, dat gaat het niet worden!

Partijgenoot Plasterk regelt dat nog even. Van je vrienden moet je het hebben.

En zo gaat dat maar door en door, dus als u werk zoekt wees dan zo verstandig te solliciteren op al die baantjes die Den Haag te vergeven heeft. Geen ervaring, geen probleem, alleen de juiste politieke partij uitzoeken en ….noemen!

Schrijf maar een brief aan Asscher, verzin een verhaal en hoppa, infiltreren heet dat. Een kunst die deze aimabele, sinds kort van een modern kapsel voorziene man, als geen ander beheerst.

Pechtold niet, maar die heeft Boele en die heeft weer een Ecoduct.

Medelanders, gefeliciteerd, we staan weer op de kaart, dat wil zeggen Boele dan, ons boegbeeld.

Het Ecoduct ligt aan de Amersfoorts weg, de N237 en mocht U er nou eens per ongeluk langskomen, stop dan en doe een plasje, want dat is Nederlands en dat vindt Boele leuk, “ergens een plasje over doen”

Dat doet hij zelf al jaren “ het plasje van Boele”

 

wij spreken